Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: PYD ile anlaşma söz konusu değil

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “Bizim bir PKK sorunumuz vardır, bizim bir terör örgütleri sorunumuz vardır. PYD ile anlaşma falan söz konusu değil” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: PYD ile anlaşma söz konusu değil

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, basın toplantısında gündemdeki konularla ilgili açıklama yaptı.

Beyaz Saray Sözcüsü John Earnest, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Cerablus Askeri Meclisi arasında yapılan ateşkese ilişkin bundan memnuniyet duyduklarını söylemişti.

Cerablus Askeri Meclisi de, TSK ile aralarında varılan ateşkese ilişkin açıklama yapmış, ateşkesin koalisyon güçlerinin aracılığı ile sağlandığı belirtilmişti.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik ise, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda söz konusu anlaşmanın doğru olmadığınısöylemişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “PYD ile anlaşma falan söz konusu değil” dedi.

Kalın’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

G20 Zirvesi

“Cumhurbaşkanımızın yoğun ikili görüşme trafiği olacak. Bugün itibarıyla kesinleşmiş olanları sizinle paylaşmak istiyorum. Programlar devam ediyor, muhtemelen bu sayı bir hayli artacak.

“Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı ile, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı ile, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı ile, Japonya Başbakanı ve AB başkanları ile görüşmeleri olacak, BM Genel Sekreterini kabul edecek. Ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı, Almanya Şansölyesi ve İtalyan Başbakanıyla da dörtlü toplantı planlanıyor.

Erdoğan-Obama görüşmesi

“Uzun bir gündemimiz var. FETÖ’nün iadesi meselesi de elbette gündeme gelecek.

Cerablus operasyonu

“Operasyonun öncelikli amacı sınır güvenliğimizin sağlanması ve buradaki terör unsurlarının bütünüyle temizlenmesidir.

“Zaman zaman özellikle Amerikalı yetkililerden, Türkiye ile PYD ve YPG terör örgütünü adeta aynı kefeye koyan onları eşitleyen açıklamalar duyuyoruz. Bunlar kabul edilemez.

“Bunu, Suriye Kürtlerine karşı yapılan bir harekat gibi, Kürtlerin kazanımlarını engellemeye yönelik bir operasyon gibi yansıtma girişimlerini şiddetle kınıyoruz. Böyle bir şey söz konusu değildir.

“Türkiye’nin Suriye Kürtleri ile bir sorunu yoktur. Türkiye’nin Türkiye’deki Kürtlerle, Irak’taki Kürtlerle, İran’daki Kürtlerle, dolayısıyla bölgedeki ve dünyadaki hiçbir Kürt vatandaşımızla ya da bölge insanı ile bir sorunu yoktur.

“Bizim bir PKK sorunumuz vardır, bizim bir terör örgütleri sorunumuz vardır.

Ateşkes

“Bizim bir PKK sorunumuz vardır, bizim bir terör örgütleri sorunumuz vardır. PYD ile anlaşma falan söz konusu değil. PYD, PKK’nın Suriye uzantısı olarak bir terör örgütüdür.

“Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu yapıyla, bu örgütle, bunun o koluyla bu koluyla herhangi bir ilişkisi, anlaşması, vesairesi söz konusu değildir.

“Aynı anda üç terör örgütüne karşı mücadele eden bir ülkenin bu samimi gayretlerini başka yerlere çekmeye çalışmak tabii ki ne dostluk ilişkileri ile ne de anlamlı ve doğru bir güvenlik konseptiyle bağdaşabilir.

“Türkiye’nin güvenliği, bölgenin güvenliğidir. Bölgenin güvenliği aynı zamanda Avrupa’nın güvenliğidir, başka bölgelerin güvenliğidir. Türkiye’yi zaafa uğratarak kendilerine siyasi çıkar elde etmeye çalışanlar aslında bu konseptlerini, bu bakış açılarını artık ciddi bir şekilde gözden geçirmek durumundadırlar.

Adil Öksüz

“Bu kişinin darbenin kilit isimlerinden biri olduğu konusunda en ufak bir tereddüt yok. Şu ana kadar çıkan bilgiler, belgeler, görüntüler, bağlantılar ve verilen ifadeler de zaten bunu teyit ediyor. Şu anda çok kapsamlı bir arama çalışması devam ediyor. Ben eninde sonunda adaletin önüne çıkartılacağından eminim.”

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2016, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER