Cumhuriyet: Yeni yönetim, hiçbir çalışanın iş akdine son vermedi

Cumhuriyet'in yeni Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, iddiaların aksine gazete yönetiminin hiçbir çalışanın iş akdine son vermediğini yazdı.

Cumhuriyet: Yeni yönetim, hiçbir çalışanın iş akdine son vermedi
 Cumhuriyet gazetesinin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfında yönetimin değişmesinin ardından Genel Yayın Yönetmenliğine getirilen Aykut Küçükkaya, "7 Mayıs 1924 Ruhu" başlıklı yazısına yaptığı ekte "Yeni gazete yönetimi, hiçbir çalışanın iş akdine son vermemiştir" dedi.

Küçükkaya'nın açıklaması şöyle:

"Emekçi hakları ve düşünce özgürlüğünden yana ilkelerinden ödün vermeyecek olan gazetemiz yönetimi çalışanlarıyla bir bütündür. Yeni gazete yönetimi, göreve başladığı birkaç günlük süreç içinde kimi çevrelerce yazılanın aksine hiçbir çalışanın iş akdine son vermemiştir.

Genel yayın ilkelerimiz çerçevesinde düşüncelerini özgürce açıklayan yazarlarıyla birlikte çalışmaktan onur duyacağını da duyurmuştur. Gazetemizde yazmakta olan kimi yazarlarımız kendi istekleriyle Cumhuriyet’ten ayrılmayı yeğlemişler ve sayfalarımızda yer verdiğimiz yazılarıyla okura veda etmişlerdir. Cumhuriyet ailesi olarak bugüne kadar verdikleri emekler için kendilerine teşekkür ederiz."

ÇOK SAYIDA İSİM GAZETEDEN AYRILDI

Gazetedeki yönetim değişikliğinin ardından Yazı İşleri Müdürleri Bülent Özdoğan ve Faruk Eren'in görevden alındığı medyaya yansımıştı. Ayrıca Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ile birlikte aralarında Aydın Engin ve Çiğdem Toker'in de bulunduğu çok sayıda yazar, okur temsilcisi Güray Öz, pazar ekinin yayın yönetmeni Tayfun Atay, Karikatürist Musa Kart dahil çok sayıda ismin gazeteden ayrıldığı açıklanmıştı. (MEDYA SERVİSİ)

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2018, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER