Davutoğlu’nun yerine gelmesi beklenen isimler

AKP'de Davutoğlu’nun yerine gelecek isimler konuşulmaya başlandı. Bu isimler arasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı olan Enerji Bakanı Berak Albayrak da var.

Davutoğlu’nun yerine gelmesi beklenen isimler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında dün Beştepe’de gerçekleşen kritik görüşmenin ardından, AK Parti’nin olağanüstü kongreye gideceği açıklandı.

AK Parti’de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun veda edeceği konuşulurken, yerine hangi ismin geleceği de yazılıp çizilmeye başlandı.

Konuşulan 5 isim

Konuşulan isimler arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı olan Enerji Bakanı Berak Albayrak da var.

Hükümete yakın gazetecilerden Abdulkadir Selvi’ye göre; damat Albayrak’ın yanı sıra yeni AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan adaylığı için, Erdoğan’ın başdanışmanlığını da yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un adları geçiyor.

Köşesinde de konuya yer veren Selvi, şu notu da ekliyor:

[…]Ancak Cumhurbaşkanı’nın bu beş isimden birini mi işaret edeceği, bu ismin kim olacağı henüz belli değil. Elbette ki bu isim Cumhurbaşkanı’nın kafasında var. Erdoğan birkaç hamle sonrasını planlamadan yola çıkmaz. Cumhurbaşkanı’na yakın kaynaklar, “Kamuoyunu şaşırtacak bir isim olmayacak” diyorlar.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2016, 19:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER