DBP'de yeni eş genel başkanlar belli oldu

DBP’nin 4. Olağanüstü Kongresi’nde yeni parti yönetiminin belirlendiği seçimler gerçekleşti. Eş Genel Başkanlığa tutuklu Kamuran Yüksek ile Sebahat Tuncel’in seçildiği kongrede, Parti Meclisi’nin yarısını ise kadınlar oluşturdu.

DBP'de yeni eş genel başkanlar belli oldu

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) 4. Olağanüstü Kongresi’nde parti yönetimini belirlemek amacıyla seçimlere gidildi.

Tek listeyle gidilen seçimlerde cezaevinde tutuklu bulunan Kamuran Yüksek yeniden eş başkan olurken, Emine Ayna’nın siyaseti bırakması dolayısıyla boşalan diğer eş başkanlığa da HDK eski eş başkanı Sebahat Tuncel seçildi.

Başta eş başkanı olmak üzere çok sayıda yöneticisi tutuklu bulunan DBP kongresi, salon bulunamadığı için Ankara’da bir otelde yapıldı.

Kongreye, HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, DTK Eş Başkanları Leyla Güven ve Hatip Dicle, HDK Eş Sözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Ertuğrul Kürkçü’nün yanı sıra DBP’li belediye eş başkanları, HDP milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda büyükelçi ve KDP’nin Ankara Temsilcisi Ömer Mirani katıldı.

Cezaevinde tutuklu bulunan Kamuran Yüksek ve Sebahat Tuncel’in eş başkanlığa getirildiği kongrede parti meclisi de yenilendi.

Partinin yeni dönemindeki, 32’sini kadınların oluşturduğu 70 kişilik Parti Meclisi’nin asil üyeleri şöyle:

Abdurahim Dağ, Alev Taş, Amine Demir, Barış Koyun, Barış Oflaz, Berat Anlı, Bermal Birtek, Cengiz Günay, Cihan Güneş, Demir Çelik, Devran Balkaş, Emine Özmen, Emrullah Bingöl, Enes Kaya, Ergin Balta, Eşref Yaşar, Fatma Gül, Fatma Kurtaran, Felemez Tekel, Feride Laçin, Fikriye Aytin, Gülay Koca, Gülcihan Şimşek, Gülistan Ensarioğlu, Gülüm Bayram, Hacer Özdemir, Halil Aksoy, Hacire Çetin, Hamide Yüksel, Hakan Demirbaş, Harika Peker, Hasan Vural, Hediye Başhan, HüsnügülAyazbakan, Hüseyin Altun, İhsan Çelik, İsmail Kaplan, Mahir Doğutekin, Mehmet Arslan, Mehmet Can Demir, Mehmet Salih Yıldız, Mehmet Şirin Tunç, Mehdi tunç, Melahat Oral, Metin Kutaz, Murat Sarısaç, Türkan Esen, Perihan Ağaoğlu, Ramazan Tunç, Resul Sadak, Salih Akdoğan, Sevda Çelik Özbilgin, Salih Keleş, Sevcan Atak, Semiha Can, Semra Demir, Sevgi Kılıç, Seydi Fırat, Sibel Yiğittekin, Sezar Duruk, Soner Öz, Suna Kaymaz, Şirin Atalay, ŞivanCeöil Özer, Turabi Şen, Yasemin Demirkaya, Zahide Beşi, Zeki Baran, Zöhre Bozacı ve Züleyha Çalman.

Merkez Disiplin Kurulu üyeliğine ise Mehmet Nuri Özman, Sevim Dursun, Lütfiye Gürbüz, Ruken Yılmaz, Hüsamettin Zenderlioğlu, Seyithan Laçin ve Hikmet Duman seçildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2016, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER