Dersim'de 11 bölge 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi

Dersim’de kent merkezi ile iki ilçedeki 11 ayrı bölge 15 gün boyunca ‘özel güvenlik bölgesi’ ilan edildi. Valilik açıklamasında, Dersim-Erzincan karayolunda seyahat eden yurttaşlara yolda kısa süreli durulmaması ve piknik yapılmaması konusunda da uyarı yapıldı.

Dersim'de 11 bölge 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi

Dersim’de 11 bölge ‘özel güvenlik bölgesi’ ilan edildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Dersim Merkez ile Ovacık ve Nazımiye ilçelerindeki 11 ayrı bölgenin, 26 Mayıs-09 Haziran tarihleri arasında özel güvenlik bölgesi ilan edildiği duyuruldu.

Açıklamada, güvenlik bölgesi ilan edilen yerler şöyle sıralandı:

Dersim il merkezi: Hanköy Mahallesi, Tokluk Yayla Evleri, Ahpanos Vadisi, Alacak Köyü, Tokluk bölgesi, Peter Mahallesi.

Nazımiye İlçesi: Dokuzkaya Köyü bölgesi, Doğantaş ve Tavuklu köyü bölgeleri.

Ovacık İlçesi: Sal Deresi Vadisi ve Pişiktaşı bölgesi, Karaoğlan Dağı bölgesi, Yarpuzlu Mahallesi ve Alisırtı Geçidi.

Açıklamada ayrıca bazı noktalarda ‘duraklama ve piknik yapma’ konusunda da uyarı yapıldı:

“Ayrıca sivil vatandaşların can ve mal güvenliği açısından risk teşkil etmesi nedeni ile Pülümür – Erzincan Karayolu (D-885) Pülümür İlçesi istikametinin 35’inci kilometresi’si (Şehit Mehmet Jandarma Karakol Komutanlığı hizası) ile 45’inci kilometresi (Kırmızıköprü Jandarma Karakol Komutanlığı hizası), Tunceli-Ovacık ilçesi istikametinin 13’üncü kilometresi (Karşılar Jandarma Karakol Komutanlığı hizası) ile 37’inci kilometresi (Aşağıtorunoba Jandarma Karakol Komutanlığı hizası) arasında kalan karayolu yol kenarında kısa süreli duraklama ve piknik yapma amacıyla konaklama yapılmaması hususunda vatandaşlarımızın dikkatli ve duyarlı olmaları gerekmektedir.”

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2016, 17:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER