'Diyarbakır'da bıçak kemiğe dayanmış'

CHP heyeti, 27'nci Diyarbakır ziyaretini tamamladı. Heyette yer alan milletvekillerinden Oğuz Kaan Salıcı, kayyım ve vekillerin tutuklanmasına tepki olduğunu söyledi.

'Diyarbakır'da bıçak kemiğe dayanmış'

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Diyarbakır heyeti 2 günlük çalışmalarını tamamlayarak Ankara’ya döndü. Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, heyette yer alan CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Sur’daki çatışmaların başlamasından sonra bölgeye giden 27. heyet olduklarını söyledi.

İki günlük çalışmada sivil toplum örgütleriyle buluşmalarının son derece önemli olduğunun altını çizen Salıcı “Vatandaşlar, PKK ile devlet şiddeti arasında sıkışmış, nefes alacak yer arıyor. Bu seyahatte sıkışmışlığın aşılması noktasında CHP’ye daha çok kulak verildiğini söyleyebilirim” dedi.

Belediyelere kayyım atanmasının ve milletvekillerinin tutuklanmasına tepki olduğunu anlatan Salıcı, “Vatandaşlar bunu yanlış buluyor. Cezalandırılacaksa oy vermeyerek biz cezalandıralım. Milli irade ise biz irade değil miyiz” dediklerini aktardı.

Daha önce yapılan ziyaretlerde devletin atadığı valiyi ve halkın seçtiği belediye başkanını ziyaret ettiklerini anlatan Salıcı, devletin atadığı bir yönetici olduğu için belediyeye gitmeye gerek görmediklerini ifade etti.

‘BARIŞ TALEBİ ÖNE ÇIKTI’

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de meslek örgütleri ve odalarla yaptıkları görüşmede, barış isteğinin öne çıktığını söyledi. Emir “AKP’nin güvenlikçi politikalarının şiddet ortamını beslediği görüşü hakim. Aynı şekilde hendek siyasetini de mahkum etmiş durumdalar” dedi.

Bölge halkının arayış içinde olduğunu ve CHP’den beklentilerinin arttığını anlatan Emir “Burada barış, demokrasi, özgürlük ve adalet dilini konuşmaya ihtiyaç var. Bunun adresi de CHP” yorumunda bulundu.

OHAL uygulamalarının geleceğe dair kaygıları daha da arttırdığını anlatan Emir, insanların 6 ay öncesine, 1 yıl öncesine göre daha da kaygılı olduklarını anlattı. Ciddi ekonomik sıkıntılara, işsizliğe de dikkat çeken Emir, “Diyarbakır’da bıçak kemiğe dayanmış” değerlendirmesi yaptı.

KILIÇDAROĞLU’NA RAPOR SUNULACAK

Heyet, iki günlük çalışması sonrası kapsamlı bir rapor hazırlayacak. CHP liderine sunulacak rapor ayrıca basınla da paylaşılacak.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2016, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER