Dokunulmazlık görüşmeleri başladı

Meclis Anayasa Komisyonu, dokunulmazlıkların kaldırılmasını içeren anayasa değişikliği teklifi gündemiyle toplandı. Komisyonda AK Parti ve HDP’li vekiller arasında arbede yaşandı.

Dokunulmazlık görüşmeleri başladı

Meclis Anayasa Komisyonu, dokunulmazlıkların kaldırılmasını içeren anayasa değişikliği teklifi gündemiyle toplandı.

Toplantının yapılacağı salon basının da yoğun ilgisi nedeniyle doldu. Komisyona katılımın yüksek olması nedeniyle çok sayıda kişi toplantıyı ayakta takip ediyor.

Gazetecilere engel

Gazetecilere oturamayacakları, ancak ayakta izleyebilecekleri, kameraların görüntü almamaları uyarısı yapıldı. Toplantıya katılanlardan bazılarının basın mensuplarının yerlerine oturdukları görüldü.

HDP milletvekilleri salonun yetersizliğinden şikayet ederek toplantının genel kurulda yapılabileceğini önerdi.

HDP Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder, çok sayıda milletvekilinin ayakta olduğunu gerekçesiyle daha geniş salona geçilmesini istedi.

Komisyon Başkanı Mustafa Şentop ise en geniş salonda toplantının yapıldığını söyledi.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan da “Genel Kurul bugün kapalı, orada yapalım” teklifinde bulundu.

Salona Meclis polisleri girdi

Toplantı başlamadan AK Partili vekiller ile HDP’liler arasında yaşanan sözlü tartışmalar uzayınca kısa süreli bir arbede de yaşandı.

Tartışmanın uzamasıyla salona meclis polisleri girdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop başkanlığında toplanan TBMM Anayasa Komisyonu, AK Parti’li 316 milletvekilinin imzasını taşıyan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni ele alacak.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2016, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER