Erdoğan: Bunlar ateist, bunlar zerdüşt, bunlardan bir şey olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’daki konuşmasında, “Bunlar camilerimizi yakmadılar mı, bunlar ateist, bunlar zerdüşt, bunlardan bir şey olmaz. Bunlar bizim değerlerimizle hareket etmiyorlar” dedi.

Erdoğan: Bunlar ateist, bunlar zerdüşt, bunlardan bir şey olmaz
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile 116 tesisin toplu açılışını yapmak üzere Diyarbakır’a gitti.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada HDP’li vekilleri eleştirerek, “Onlar PKK adına parlamentoda” dedi. Erdoğan, “Bunlar camilerimizi yakmadılar mı, camilerimizi yıkmadılar mı? Bunlar ateist, bunlar zerdüşt. Bunlardan bir şey olmaz. Bunlar bizim değerlerimizle hareket etmediler, etmiyorlar.” ifadelerini de kullandı.

ABD’yi de eleştiren Erdoğan, “Amerika’nın PYD’ye, YPG’ye verdiği desteği, Diyarbakır’dan sesleniyorum, kınıyorum. Bize verilen söz bu değil. Ben siyasetin dürüst yapılacağına inanan birisiyim. Dolayısıyla bize dost olanlar, bizimle NATO’da beraber olanlar kalkıp da kendi askerini YPG’nin işaretleriyle Suriye’ye göndermemeli, gönderemez.” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Sevgili Diyarbakırlılar, değerli kardeşlerim… Hanımefendiler beyefendiler sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Açılışını yaptığımız, değerli kardeşlerim 230 trilyon liralık bir yatırım olan Diyarbakır Havaalanı Terminal Binası’nın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Yıllık 5 milyon yolcu kapasiteli bu alanın, Diyarbakır’ın turizminin, ekonomik ve sosyal hayatının kalkınmasında önemli katkıları olacağını düşünüyorum.

“Diyarbakır’ı Ankara’ya, İstanbul’a, Antalya’ya, İzmir’e ve dünyaya bir adım daha yaklaştıran terminal binasının hayırlı olmasını istiyorum. Bugün diğer kurumlarımızın yatırımlarıyla birlikte açılışını yapacağımız hizmetlerin toplam rakamı 558 trilyonu geçiyor. Üniversitenin birçok sosyal hizmet fonksiyonları için atacağımız adımlarla birlikte Diyarbakır yeni bir dönüşüm yaşayacak.

“Dedik ki “Biz bütünleştirmek için varız.” onun için ne dedik “Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız.” Sevgili kardeşlerim, bakınız gençlik merkezlerinin, TOKİ’nin dar gelirli vatandaşlarımız için 1750 konutun resmi açılışını bugün gerçekleştiriyoruz.

“Ey benim Diyarbakırlı Kürt kardeşim, bunlar sana ne verdi?”

“Ey benim Diyarbakırlı Kürt kardeşim. Bunlar sana bugüne kadar ne hizmet verdi sana? Bunlar yakmaktan, yıkmaktan başka ne yaptılar? Bunlar benim kardeşlerimizi şehit etmekten başka ne yaptılar? Öldürmekten başka ne yaptılar? Bunlar öldürmek için, şehit etmek için var. Biz ise, bu ülkede…. Kardeşlerim, bir kişinin hayat bulmasına vesile olmak, tüm insanlığın hayat bulmasına vesile olmak gibidir inancından hareketle biz hep bunu yaptık. Biz bu ülkeye efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik.

“Diyarbakır’da yaptığımız hizmetleri size anlatacak değilim. Diyarbakır’da yaptığımız masrafların tutarı 24 katrilyon lira! Eğer son 1.5 yılda, bu terör belası sebebiyle ilaveleri de buna katacak olursak 30 katrilyon! Bu yatırımlar devam ediyor. Eğitimde 4655 yeni derslik yaptık. Diyarbakırlı çocuklarımızın hayata daha iyi hazırlanmaları gayretinde olduk. Maalesef bu dersliklerin büyük kısmı terör örgütü tarafından yakıldı, yıkıldı.

“Bunlar ateist, bunlar zerdüşt”

“Ah benim Diyarbakırlı kardeşlerim, bunlar camilerimizi yakmadılar mı? Bunlar ateist, bunlar zerdüşt. Bunlardan bir şey olmaz, bunlar bizim değerlerimizle hareket etmiyorlar. Er veya geç, benim Diyarbakırlı kardeşim de, Şırnaklı, Vanlı, Hakkarili, Muşlu, Iğdırlı kardeşim de bunların ne olduğunu anlayacak. Er veya geç, bunlara gereken dersi sandıkla vereceğiz. Biz sandıkla hareket ediyoruz, bunlar ise Kandil’le hareket ediyor.

“Hak, halk, biz bununla yürüyoruz. Değerli kardeşlerim bakınız, şurada 20 kilometre ötemizde Dürümlü Mezrası var değil mi? Bölücü terör örgütü mensupları, 12 Mayıs’ta 15 bin ton bomba yüklü kamyonu patlatarak kardeşlerimizin ölümüne yol açtılar mı?

“Onlar PKK adına parlamentoda”

“Sevgili kardeşlerim, bakınız PKK’nın desteklemiş olduğu bir parti şuanda parlamentoda mı? Onlar PKK adına parlamentoda. Benim milletim ne diyor? Bunlar bizim verdiğimiz vergilerle oradan maaş almamalı diyor? Öyle mi? Dokunulmazlık olayı n’oldu şimdi parlamentoya geldi. 376 oyla bu geçti, şimdi tutuştular. Şimdi yurt dışına kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz? Kaçmayın. Aynen paralel devlet yapılanması neyse bunlar da o. Onlar da kaçıyor, bunlar da kaçıyor. Dürümlü’de hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.”

“ABD’nin YPG’ye desteğini kınıyorum”

“Amerika’nın PYD’ye, YPG’ye verdiği desteği, Diyarbakır’dan sesleniyorum, kınıyorum. Bize verilen söz bu değil. Ben siyasetin dürüst yapılacağına inanan birisiyim. Dolayısıyla bize dost olanlar, bizimle NATO’da beraber olanlar kalkıp da kendi askerini YPG’nin işaretleriyle Suriye’ye göndermemeli, gönderemez.”

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2016, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER