Erdoğan: IŞİD ve PYD'ye yönelik operasyon başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cerablus’a başlatılan operasyona yönelik, “DAİŞ ve PYD gibi terör örgütlerine yönelik operasyonu ordumuz başlatmış durumda” dedi.

Erdoğan: IŞİD ve PYD'ye yönelik operasyon başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin IŞİD denetimindeki Cerablus kentine girmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yapıyor.

Engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin atama ve kura töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “DAİŞ ve PYD gibi terör örgütlerine yönelik operasyonu ordumuz başlatmış durumda” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“Birileri meydan okuyor. Suriye Türkiye’ye şöyle olacak böyle olacak diye… Siz ne olacağınızı hesaplayın. Türkiye’ye tehdit unsuru oluşturacak olan kim olursa olsun bu millet vardır, var olacaktır.

“Bize karşı bu tezgahları kuranların da krizlere dayanma gücü aynı derecede yüksek mi göreceğiz. Bugün bizi teröre karşı yürüttüğümüz mücadelede yalnız bırakanların yarın kendileri bu dertle karşı karşıya kaldıklarında kimseden yardım isteyemeyecek.

“Suriye halkını katletmeyi terörle mücadele olarak dünyaya sunmaya çalışanlar kimseyi kandıramaz.

“İşte bugün en son Gaziantep’te 53 vatandaşımızı öldürdüler. Bunlar dikiş tutturamayacaklar bedelini çok ağır ödeyecekler.

“Bunların İslamla alakası yoktur”

“14 yaşında çocukları terörist olarak yetiştiriyorlar. Bunlar lanetlidir. Rabbim bunların belasını verecektir.

“Allah lafzının istismar edilmesiyle Müslüman olunmaz. Bunların İslamla alakası yoktur. Bunlar bu yüzyılda İslamın başına bela olmuştur.

“Çünkü İslam bir barış dinidir. Kelime itibariyle de islam sin kelimesinden türemiştir. Barıştır anlamı. Kökeni sevgi olan barış olan bir dinin bu kadar insanın öldürülmesine imkan verenler iflah olur mu? Bunun bedelini ağır ödeyecekler.

“Dünya sessiz kaldı, kınıyorlarmış…”

“İşte darbe girişiminde 241 kardeşimiz Gaziantep’te de 53 kardeşimizi şehit oldu. Ve dünya bunlara sessiz kaldı. Kınıyorlarmış…

“Teröre karşı ortak mutabakat sağlamazsak tüm dünya bundan sorumludur.

“3 milyon Suriyeli ve Iraklı misafirlerimizi topraklarımızda ağırlıyoruz.

“Ülkemizle ilgili haysiyetsiz çalışmaları görüyorsunuz. Bunların bizim nezdimizde hiçbir kıymeti yoktur.

“8’inci ayın sonuna geldik. Bunlardan sadece nasihat alırsınız. Biz kendi ayaklarımızın üzerinde duruyoruz. Sonra diyorlar ki Erdoğan bizim sözlerimizi dinlemiyor. Bu milletten bunu bekleyemezsiniz. Ben milletime ihanet edemem.

“Yeri gelir kuru ekmek yeriz haysiyetimizden ödün vermeyiz.

“Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumakta kararlıyız”

“Türkiye Suriye’de ortaya konmaya çalışan oyuna rıza göstermeyecektir. Gerekirse Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumakta kararlıyız.

“Suriye’nin yönetilmesine Suriye halkı karar versin.”

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2016, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER