Esad: Türkiye ve Suudi Arabistan Suriye'ye saldırabilir

Esad, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın Suriye’ye bir askeri harekât düzenleme riski olduğunu, ama bu müdahale gerçekleşirse ‘kesinlikle karşı koyacaklarını’ söyledi.

Esad: Türkiye ve Suudi Arabistan Suriye'ye saldırabilir

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın Suriye’ye askeri harekât düzenleme riski olduğunu, ancak Suriye güçlerinin bu saldırılara güçlü bir şekilde karşı koyacağını söyledi.

Şam’da Fransa haber ajansı AFP’nin muhabirine konuşan Esad, normalde Suriye’nin tümünü geri almak için hiçbir tereddüt göstermeyeceklerini, ancak bölgesel aktörlerin yer aldığı koşullarda bunun uzun zaman sürebileceğini belirtti.

‘Türkiye teröristlerin başlıca tedarikçisi konumunda’

​Sputnik’in aktardığı habere göre, Suriye ordusunun Halep’te yürüttüğü operasyonların temel amacının Halep ile Türkiye arasındaki sevkiyat yolunu kesmek olduğunu belirten Esad, “Bu yolu kesmek temel amaç çünkü Türkiye teröristlerin başlıca tedarikçisi konumunda” dedi.

‘Suriyelilerin kitlesel göçünden Avrupa sorumludur’

Suriye’de barış sağlanmasına yönelik görüşmeler devam ederken ‘terörle mücadeleyi’ sürdüreceklerini kaydeden Esad, “Suriye halkının kitlesel göçünden doğrudan rolü bulunan Avrupa’nın teröristlere yardım etmeyi bırakarak sığınmacıların Suriye’ye geri dönmesi için gerekli koşulları yaratması gerekir” dedi.

Esad, BM’nin savaş suçu iddialarını da reddettiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2016, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER