Facebook kullanıcı başına 40 bin dolar ceza ödeyebilir

Facebook'un ABD Federal Ticaret Komisyonu ile 20 yıllık anlaşmasını ihlal ettiği gerekçesiyle ceza ödeme ihtimali ortaya çıktı. Sosyal paylaşım sitesi Trump'ın kampanyasını yürüten Cambridge Analytica'nın kullanıcı verilerini kötüye kullandığı gerekçesiyle verisi çalınan her kullanıcı için 40 bin dolar ceza ödeyebilir.

Facebook kullanıcı başına 40 bin dolar ceza ödeyebilir
Donald Trump’ın seçim kampanyasını yürüten “Cambridge Analytica”nın 50 milyon kullanıcı verisini uygunsuz şekilde kullandığının ortaya çıkmasının ardından Facebook, verisi çalınan her kullanıcı başına 40 bin dolar cezaya çarptırılma olasılığı ile karşı karşıya.


Facebook, akademik bir araştırma için toplanan verilerin kötüye kullanımına imkan vermek sebebiyle ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ile olan 20 yıllık anlaşmasını ihlal etmiş olabilir.

Sosyal iletişim ağı kullanım koşullarını ihlal eden “Cambridge Analytica” üzerinde verilerin silinip silinmediği üzerine soruşturma başlattı ve FTC ile olan anlaşmanın herhangi bir şekilde bozulduğunu yalanladı.

Bir Facebook kullanıcısı, sosyal ağ üzerinden gizlilik ayarlarını değiştirerek belirli bilgileri sadece arkadaşları ile paylaşabilir, ancak veri, Facebook arkadaşlarının sözleşme içerisinde olduğu üçüncü taraflar ile hâlâ paylaşılabiliyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2018, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER