Fırat Anlı hakkında yakalama kararı

Yerine kayyım atanan ve 4 gün önce tahliye edilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı için yakalama kararı verildi. Karar, savcılığın itirazı üzerine alındı.

Fırat Anlı hakkında yakalama kararı
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itiraz üzerine, 4 gün önce tahliye edilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.


Dihaber’in haberine göre,
 Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Fırat Anlı ve Abdullah Bal için 14 Temmuz’da verilen tahliye kararına itiraz etti. Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvuran duruşma savcısı, tahliye kararın yasaya ve usule aykırı olduğu savundu.

İtirazı kabul eden mahkeme, Anlı ve Bal hakkında yakalama kararı çıkardı. Mahkeme, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve kuvvetli suç şüphesinin varlığı, adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağını öne sürdü.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı, 30 Ekim 2016’da tutuklandı. Soruşturma sonunda 5 tutuklu 51 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanıklar hakkında 1 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Anlı’ya ise 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 31 yıldan 99 yıla kadar hapsi cezaları isteniyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2017, 21:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER