Fitch: Sert düşüş ihtimali var

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch: Türkiye'yi yakından izliyoruz. Ülkeye sermaye akışının aniden durması veya ekonominin sert bir iniş yaşaması ihtimal dahilinde.

Fitch: Sert düşüş ihtimali var
Türkiye’nin kredi notunu geçen ay BB+’dan BB’ye indiren, görünümü ise “negatif” olarak belirleyen uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, son günlerdeki gelişmeleri yakından izlediklerini açıkladı. Kurumun üst düzey analistlerinden Paul Gamble, TL’deki değer kaybının bir an evvel durdurulması gerektiğini söyledi.

Reuters’a konuşan Gamble, “Gelişmeleri yakından izliyoruz. Notu düşürme kararı almamızdan bu yana piyasadaki hissiyat daha da kötüleşti” dedi. “Kilit önemdeki baskı noktası zayıf para birimi” diyen Gamble, ‘Türkiye’de yetkilerden TL’de yüzde 10’u geçen ay olmak üzere bu yıl yaşanan yüzde 30’a varan değer kaybını durdurmalarını beklediklerini’ söyledi.

Gamble, yakın vadede baskıyı azaltmak için hem Merkez Bankası’nın adım atması hem de ABD’yle ilişkilerin düzelmesinin bileşiminin gerekeceğini söyledi; “Durumun nasıl gelişeceğini izliyor. Bir sonraki not değerlendirmesi toplantısı aralıkta ve o toplantıdan önce çok şey değişebilir” dedi.

‘SERMAYE AKIŞI DURABİLİR VEYA SERT İNİŞ YAŞANABİLİR’

Gamble “Özellikle özel sektör ve bankacılık sektörü üzerindeki baskıların artması halinde, ülkeye sermaye akışının aniden durmasının veya ekonominin sert bir iniş yaşamasının” ihtimal dahilinde olduğunu söyledi. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2018, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER