Gazeteci, Yazar Şahin Alpay tahliye edildi

Gazeteci yazar Şahin Alpay İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yaklaşık 20 ay sonra tahliye edildi.

Gazeteci, Yazar Şahin Alpay tahliye edildi
Gazeteci yazar Şahin Alpay, Anayasa Mahkemesi’nin ikinci kez ‘hak ihlali kararı’ vermesi nedeniyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, yaklaşık 20 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

 
Gazeteci yazar Şahin Alpay, Anayasa Mahkemesi’nin ikinci kez ‘hak ihlali kararı’ vermesi nedeniyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, yaklaşık 20 ay sonra tahliye edildi. AYM, 11 Ocak 2018’de, oy çokluğuyla hak ihlali kararı vermiş, ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için kararı yerel mahkemeye göndermişti. Alpay’ın yargılandığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ise AYM kararına uymayarak oy çokluğuyla tutukluluk halinin devamına karar vermişti.  

EV HAPSİ UYGULANACAK

Alpay'ın tahliyesine ilişkin konuşan Avukat Veysel Ok, "Her şeye rağmen sevindirici bir karar. Ancak ağır bir adli kontrol hükmü olarak ev hapsi uygulanıyor. Kendisi hastalıkları olan biri, evde nasıl sağlık hizmeti alacak ayrı bir sorun. Mahkeme, 11 Ocak'ta çıkan ilk AYM kararında da tahliye verebilirdi ancak direndi. AIHM kararı çıkması söz konusu olunca adım atıldı. Yine de emsal karar olması ve tüm gazetecilerin faydalanması gerekir." dedi.

20 ay tutuklu bulunduğu cezaevinden cezaevi aracıyla çıkarılarak Kınalı gişelerine getirildi. Kendisini burada bekleyen ailesine kavuşan Alpay, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

'20 AY ÇOK ZOR GEÇTİ'

Alpay konuşmasında, "Aileme kavuştuğum için fevkalade mutluyum ama özgürlüğüme kavuştuğumu söyleyemem. 20 ay çok zor geçti. Çıktığım zaman da arkada kalan ne terörizm ile ne darbe ile ilgisi olmayan binlerce insan var. Onlar özgür olmadıkça Türkiye'nin de özgür olamayacağını düşünüyorum" dedi.

Alpay daha sonra eşi, çocukları ve torunu ile bir süre hasret giderdi. Anayasa Mahkemesi'nin kendisine 1 ay ev hapsi verdiğini söyleyen Alpay'ın ailesi ise ikinci bir sevinç daha yaşadı. Kendisini bekleyen gazetecilere gitmeden aile pozu veren Alpay, araca binerek buradan ayrıldı. 
 
Alpay, 30 Temmuz 2016 tarihinde tutuklanmıştı. (MEDYA SERVİSİ)

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2018, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER