Gaziantep saldırısına 32 tutuklama

Antep Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik 1 Mayıs günü bomba yüklü minibüsle düzenlenen ve iki polisin yaşamını yitirdiği, 35 kişinin de yaralandığı saldırının ardından gözaltına alınan 52 kişiden 32’si tutuklandı.

Gaziantep saldırısına 32 tutuklama

Antep Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili soruşturmada 32 kişi tutuklandı.

1 Mayıs günü bomba yüklü minibüsle düzenlenen ve iki polisin yaşamını yitirdiği, 35 kişinin de yaralandığı saldırının ardından 52 kişi gözaltına alınmıştı.

TEM’de yapılan sorgularının ardından 52 kişi, savcılığa sevk edildi.

Antep Adliyesi’nde yoğun güvenlik önlemleri arasında savcılık tarafından ifadeleri alınan şüpheliler, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 32’i si tutuklandı, 19’u adli kontrol şartıyla 1’i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Valilikten açıklama

Antep Valiliği de saldırıyla ilgili gözaltına alınan 52 şüpheliden 32’sinin tutuklandığını ve olayla ilgili detaylı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Pazar günü saat 09.20 sıralarında ilimiz Şehitkamil İlçesi İncilipınar Mahallesi 4 Nolu Cadde üzerinde İl Emniyet Müdürlüğüne yönelik 27 ANM 29 plakalı bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiştir. Yapılan saldırı neticesinde saldırgan olay yerinde hayatını kaybetmiş, 2 polis memuru şehit olurken 28 polis memuru ve 7 sivil vatandaşımız yaralanmış, kamu binaları, çok sayıda ikamet ve işyeri ile araçlarda maddi hasar meydana gelmiştir. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonlarda meydana gelen canlı bomba saldırısı ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 52 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş, sevk edilen şüphelilerden 32’si tutuklanmış, 19’u adli kontrol kararı ile salıverilmiş, 1’i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Yakalanan şüphelilerin ikamet aramalarında 1 tabanca, 1 yarı otomatik av tüfeği, 51 boş fişek, 34 boş av tüfeği kartuşu, çok sayıda askeri kamuflaj, DEAŞ terör örgütü içerikli kitap, bez parçaları ve benzeri örgütsel dokümanlar ve çok sayıda dijital materyal elde edilerek el konulmuştur.”

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2016, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER