Görgü tanığı: Suruç'ta yaşananların 3 günlük geçmişi var

BBC Türkçe Suruç'taki olaya tanık olduğunu söyleyen bir kişi ile konuştu. Görgü tanığı olayların 3 günlük geçmişinin olduğunu belirtti.

Görgü tanığı: Suruç'ta yaşananların 3 günlük geçmişi var
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde seçim çalışması yapan AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile ziyaret ettiği esnaf arasında tartışma çıktı. Şanlıurfa Valiliği, olaylarda 3 kişinin öldüğünü, 9 kişinin de yaralandığını açıklarken, HDP ise olaylarda 3’ü esnaf 5 kişinin öldüğünü belirtti.


Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim çalışmaları sırasında çıkan kavgada, milletvekilinin kardeşi Mehmet Yıldız ve ilçe esnafından Esvet Şenyaşar ile oğulları Celal ve Adil Şenyaşar, hayatlarını kaybetti.

BBC’nin yerel tanıklara dayandırdığı habere göre bu olayın üç gün önceye uzanan bir geçmişi var. 3 gün önce yine aynı milletvekilinin, esnaf çarşısındaki aynı dükkan sahibinden oy istediği, dükkan sahiplerinin ise ‘Bizden size oy çıkmaz’ dediği, gerilimin de burada başladığı iddia edildi.

Güvenlik kaygısıyla isminin açıklanmasını istemeyen görgü tanığı, şunları anlattı; “Suruç’ta ‘Bir Milyoncular Caddesi’ olarak bilinen caddede, 20 yıldır esnaflık yapıyor, Celal Şenyaşar ve kardeşleri. Büyük bir mağaza bu ve adı İstanbul Ucuzluk Pazarı. Esnaf olarak da tanışırız. Babaları Esvet Şenyaşar eski DBP yöneticisiydi ama çocukların seçimlerde HDP’ye oy verme dışında partiyle herhangi bir bağları yoktu.

“Dört kardeşin en küçüğü öğretmen. O da, yaz tatili diye dükkanda. Dükkanıma gitmek için çarşıya girdiğimde, büyük bir kalabalık gördüm. Kendi dükkanıma varmadan, silah sesleri geldi.

“Milletvekilinin koruması da olan kardeşi Mehmet’in, Celal ağabeyi vurduğunu gördüm. Sonra Celal ağabey yere yığıldı.”

Görgü tanığı, dükkândakilerin saldırıya bıçaklarla karşılık verdiklerini aktarırken, milletvekilinin koruması olarak orada bulunan sivil polislerin kendilerini olay yerinden uzaklaştırdığını, bu sırada silah seslerinin arttığını söyledi.

Tanığın ifadeleri şöyle devam etti:

“İlk anda esnaf silah sıkmadı, milletvekilinin yanındakiler silah çekince, esnaf da dükkandaki bıçaklarla kendilerini savunmaya çalıştı. Ama sonra esnafın elinde de pompalı gördüm.

“Polis dükkana girmemize izin vermedi. Bizi uzaklaştırınca silah sesleri daha da arttı. Büyük bir çatışma oldu. Celal ağabeyi yerdeyken gördüm. Diğer üç kardeşi de yaralıydı ama durumları çok ağır görünmüyordu. Diğer kardeşin hastaneye gittikten sonra öldüğünü duyduk.”

Bu çatışmanın ardından hastanede yaşananlar konusunda gün boyunca çelişkili bilgiler geldi.

Suruç’tan gelen haberlerde, milletvekilinin yakınlarının hastaneye kaldırılan Şenyaşar ailesinin mensuplarına hastanenin acil servisinde saldırdıkları öne sürüldü. Bu saldırıda Şenyaşar kardeşler ile çocuklarının akıbetini öğrenmek için hastaneye gelen baba Esvet Şenyaşar’ın öldürüldüğü de iddia edildi.

BBC Türkçe’nin görüştüğü görgü tanığı, kendisinin de duyumlarının bu yönde olduğunu belirterek, “Milletvekilinin yakınları hastaneyi basmış, yaralı kardeşi öldürmüş, baba Esved de hastaneye gitmiş onu da öldürmüşler” diyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2018, 20:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER