Gözünü dünyaya açtı gözaltına alındı

Meryem Çiftçi doğum yapmasının ardından bebeğiyle gözaltına alındı. Çiftçi'nin cezası ertelendi.

Gözünü dünyaya açtı gözaltına alındı
Meryem Çiftçi, ‘Terör örgütü propagandası’ yapmak suçlamasıyla 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezası Yargıtay tarafından onanan Çiftçi, önceki gün doğum yaptığı Özel Güney Hastanesi’nde doğan bebeğiyle beraber gözaltına alınıp, geceyi karakolda geçirdi.


Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre,
  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İnfaz ve İlamat Bürosu dün Çiftçi hakkında, ‘Hamilelikten dolayı infazın ertelenmesi kararı’ vererek cezayı 6 ay erteledi. Cezası Yargıtay tarafından onanan Çiftçi, önceki gün Özel Güney Hastanesi’nde 3 saat önce doğan bebeğiyle beraber gözaltına alındı.

CEZA ERTELENDİ 

Önce Atışalanı Emniyet İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Çiftçi ve bebeği daha sonra Esenler Üçyüzlü Karakolu’na götürülüp, gece boyunca gözaltında tutuldular. Çiftçi ve bebeği dün sabah saatlerinde ise Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na getirildiler. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İnfaz ve İlamat Bürosu’na çıkarılan anne hakkında, ‘Hamilelik nedeniyle infazın ertelenmesi kararı’ verilerek cezanın infazını 6 ay ertelendi.

Meryem Çiftçi’nin babası Beşir Dinç, yeni doğan bebeği ve kızının gözaltına alınmasını tepki gösterdi. Dinç, böyle bir hukuksuzluğun olamayacağını söyleyerek, “Sürecin takipçisi olacağız. Yeni doğan bebek ve hasta olan annesi nasıl karakolda tutulur. Evimiz, adresimiz belliydi. Aklımız almıyor” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2017, 20:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER