Hakkari'de açıklama sonrası gerginlik

Şırnak’ın Cizre ve Diyarbakır’ın Sur ilçelerindeki sivil ölümlere dikkat çekilmek için Hakkari’de düzenlenen açıklamanın ardından polis gruba müdahale etti müdahalede 3 kişi gözaltına alındı.

Hakkari'de açıklama sonrası gerginlik
 DP ve DBP Hakkari il örgütleri öncülüğünde bugün Hakkari’nin Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan Katramas Köpsürü üzerinde Cizre ve Sur’daki sokağa çıkma yasakları ve sivil ölümlere dikkat çekmek için bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklamanın yapılacağı bölgede çok sayıda zırhlı araçla yoğun güvenlik önlemi alan polis açıklamanın ardından dağılırken, slogan attığı ileri sürülen 2’si kız 3 kişiyi gözaltına aldı.

Zırhlıaraçların ve silahların gölgesinde yapılan açıklamada söz alan DBP Hakkari İl Başkanı Hüseyin Armut: Şırnak’ın Cizre ilçesi ve Diyarbakır’ın Sur ilçesinde halkımız insanlık dışı muameleyle karşı karşıya kaldıklarını belirterek bodrumlarda kalan insanlar 15 günlük feryatlarına rağmen hiçbir yardımın oraya ulaştırılmasına müsaade edilmedi” dedi

Armut,” Orada bir çok sivil insanımız en doğal insani hakkı olan tedavi hakkını görememekten kaynaklı yaşamlarınıyitirdiler. Biz Hakkari halkı olarak yapılan bu uygulamaları kabul etmiyoruz. Bu anlamda halkımızın da bu tür insanlık dışı uygulamalara karşı duyarlı olmasıgerekir. Biz DBP ve HDP il örgütleri olarak bu anlamda halkımızın bu süreçte yapılan anti demokratik uygulamalara karşı daha duyarlı olmasını bu anlamda Genel başkanımızın ses çıkar eylemini daha da yükseltmesi gerektiğini belirtiyorum”şeklinde konuştu. 

Grup açıklamanın ardından dağılarak zırhlı araçların eskortluğunda çarşı merkezine yürürken, devlet hastanesi önünde gruba müdahale eden polis burada 2’si kız öğrenci 3 kişiyi HDP ve DBP’lilerin engelleme çalışmalarına rağmen gözaltına alındı.

Gözaltına alınan ve isimleri öğrenilemeyen 3 kişi emniyete götürüldü.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2016, 23:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER