HDP: AİHM'e başvuru hazırlığı yapıyoruz

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş dokunulmazlıklarla ilgili olarak Anayasa’nın 85. maddesine göre kararın iptali için başvuru yaptıklarını, buna ilişkin karardan sonra bireysel başvuru yolunun da açık olduğunu söyledi.

HDP: AİHM'e başvuru hazırlığı yapıyoruz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili düzenlemenin uygulanmasını durdurulması amacıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) başvuru hazırlığı yaptıklarını bildirdi.

Bir gazetecinin “Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, dokunulmazlıklarla ilgili bireysel başvuru yapılamayacağını söylemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Beştaş, “Adalet Bakanı belli ki hukuktan anlamıyor. Zaten açıklamalarından hak, hukuk ve özgürlüklerle sıfır bağının olduğunu ortaya seriyor. Adalet Bakanı önce anayasayı okusun ve bireysel başvuru nasıl yapılıyor öğrensin. Hukuk bilmeden hukukçulara ders vermek kimsenin haddine değildir.” ifadesini kullandı.

Anayasa Mahkemesine, Anayasa’nın 85. maddesine göre kararın iptali için başvuru yaptıklarını, buna ilişkin karardan sonra bireysel başvuru yolunun da açık olduğunu belirten Beştaş, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine de tedbir talepli, değişikliğin uygulanmasının durdurulması amacıyla da başvuru hazırlıklarımızı yapıyoruz.” diye konuştu.

Beştaş, yurt dışına çıkan HDP’li milletvekillerinin dönüp dönmeyeceği sorusu üzerine, “Bizim kaçan milletvekilimiz yok. Partimizin diplomatik faaliyetleriyle ilgili oradalar. Bunun bu şekilde lanse edilmesi haksızlıklara ve hukuksuzluklara kılıf aramaktır.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2016, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER