Hurşit Külter'in akıbeti Ankara'da soruldu

Resmi makamlarca gözaltına alındığı kabul edilmeyen ve 27 Mayıs’tan beri haber alınamayan DBP yöneticisi Hurşit Külter için Ankara’da eylem düzenlendi. İHD, ÇHD ve İHD, Külter’in akıbetini sordu, “Hurşit Külter’in nerede olduğu açıklanmalı ve sağ olarak bırakılmalıdır” denildi.

Hurşit Külter'in akıbeti Ankara'da soruldu

27 Mayıs’tan beri haber alınamayan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’in akıbeti Ankara’da soruldu.

Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Özgür Hukukçular Derneği (ÖHD) üyeleri, yaptıkları basın açıklaması ile devlet yöneticilerine Külter’in akıbetini sordu.

Hazırlanan ortak basın metnini okuyan İHD Ankara Şube Kadın Komisyonu üyesi sevinç Koçak, “Hurşit Külter’in nerede olduğunun bilinmemesi, devletin buna cevap vermemesi ve özel harekâtçıların sosyal medya paylaşımları bize 90’lı yılların faili meçhullerini anımsatıyor” dedi.

Hurşit Külter’in gözaltına alınmadan hemen önce ailesine “Hakkınızı helal edin. Fazla kalmadı. Herkese selam söyleyin” şeklinde mesaj gönderdiğine dikkat çeken Koçak, Külter’in gözaltına alındığı gece fotoğraflarının “BÖF @ Tweet_Güneydoğu” adlı sosyal medya hesabında paylaşıldığını ve Huşit Külter’in söz konusu hesap adminlerinin ellerinde olduğu yönünde paylaşımların yapıldığını söyledi.

Koçak, Külter’in ailesi ve sivil toplum örgütlerinin baskısı sonucu Şırnak Valiliği tarafından yapılan ‘Söz konusu şahıs emniyet birimlerimiz tarafından gözaltına alınmamıştır” şeklindeki açıklamaya da dikkat çekti, yapılan bu açıklama için, “Hurşit Külter’in nerede olduğunun bilinmemesi, devletin buna cevap vermemesi bizlere faili meçhulleri anımsatıyor” dedi.

Sivil ölümlerine de dikkati çeken Koçak, “Hurşit Külter’in nerede olduğu açıklanmalı ve sağ olarak bırakılmalıdır” dedi.

Roboski

Açıklamada, Roboski’de sınır ticareti yapan köylülere yönelik bombardıman sonucu yaşamını yitiren 16 yaşındaki Vedat Encü ve Yılmaz Encu de anıldı.

Hükümeti, sivillere dönük saldırılara derhal son vermeye çağıran Koçak, “Başka Roboskilerin yeniden yaşanmaması için, müzakere sürecine yeniden dönülmelidir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2016, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER