İnsana ait en eski kalıntı bulundu!

Bilim insanları Afrika dışında bilinen en eski insan kalıntısına Çin’de rastladı. Bulunan taş aletlerin, ilk insanlar veya onların yakın bir akrabası tarafından yaklaşık 2 milyon 120 bin yıl önce yapıldığı düşünülüyor.

İnsana ait en eski kalıntı bulundu!
Çin’in kuzeyindeki Şangçen’de bir platoda Afrika dışındaki en eski insan kalıntıları bulundu. Bilim insanları, bulunan taş aletlerde kullanılan kuvars ve kuvarsit taşların kökeninin ise kazı alanının 10 kilometre güneyindeki Çinling Dağları olduğu tahmin ediliyor.

‘BULGULAR EVRİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

BBC’nin haberine göre, taşların hangi insan türü tarafından yapıldığı ise bilinmiyor. Çinli ve İngiliz bilim insanları tarafından gerçekleştirilen araştırmanın sonucunda elde edilen bilgiler Nature dergisinde de yayımlandı. Araştırmacı Robin Dennell, “Asya’daki ilk insanlara dair bulgular 2,5-2,6 milyon yıl geriye, insanların taş aletler geliştirdiği döneme kadar gidebilir” dedi. Dennel sözlerini “Bu bulgu Asya’nın insan evirimi için kesinlikle çok önemli olduğunu gösteriyor. Artık Avrasya’daki insan evrimine dair Avrupa merkezli bakış açısının ötesine geçiyoruz: İnsan evriminde Asya’daki kanıtlar da Afrika ve Avrupa’daki kadar büyüleyici ve karmaşık. Çin’de bulunan 80 kadar alet iklimin sıcak ve nemli olduğu bir dönemde fosilleşen topraktan çıktı. Diğer 16 aletin geliştirildiği dönemde ise iklim daha soğuk ve kuruymuş. Aslanlar ve sırtlanlar gibi daha büyük ve güçlü yırtıcılar tarafından kovalanmazdan önce leşlerin üzerindeki etleri almak için basit ama etkili bir araç edindiler. Bu onlara yeni bir dünya açtı” diyerek bitirdi.

Afrika’da bulunan en eski insan fosili Etiyopya’da 2,8 milyon yıl önceye, en eski taş alet ise Kenya’da 3,3 milyon yıl önceye ait.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2018, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER