İnternette bedelli pazarı

Bedelli askerlikten yararlanmak için gerekli 15 bin lirayı temin etmeye çalışanlardan evini, arabasını satışa çıkaranlar oldu.

İnternette bedelli pazarı
Bedelli askerlik teklifi bugün Meclis’e sunuldu. Teklife göre 31 Aralık 1993 ve öncesi doğanlar, 15 bin lira ödeyerek bedelli askerlik yapabilecek. Hazırda parası olmayan ve 3 aylık başvurusu süresini kaçırmak istemeyenler ise çareyi mal varlıklarını satışa çıkarmakta buldu.


Sözcü’den Derin Gökçe’nin haberine göre internet üzerinden evini, arabasını satışa çıkartanlar oldu.

Bedelli askerlik konusunda tutarın belli olması sonrasında gayrimenkul ve 2. El araç satışlarında hareketlenme olduğunu söyleyen Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Bedelli tutarı olan 15.000-TL için aylık yaklaşık 1,67’den kredi çekildiği düşünülürse, 12 ay vadede yaklaşık 17 bin, 24 ay vadede 19 bin, 36 ay vadede ise yaklaşık 21 lira geri ödeme olacak. Bu noktada bazı gayrimenkul sahipleri yatırım amacıyla aldıkları arazi ve arsalarının satışa koymaya başladılar. Portallara girilen ilanların ortalamasına baktığımızda günde 25 bin’e yakın ilan internete yüklenmekte. Ancak son 1 aydır İmar Barışı’nın da, yatırılması gereken bedellerin de etkisiyle günlük olarak girilen ilan sayısının 30 bin adetleri aştığını görüyoruz” dedi.


Aracını satışa çıkartan İbrahim Keleş, kredi çekmemek için böylesi bir yola başvurduğunu belirterek, “Bedelli askerlikten dolayı aracımı piyasanın biraz daha altına satıyorum. Mecburum” dedi.

Aracını satışa çıkartanlardan Ergün Can da, şu an bir kredi borcu olduğunu ve parası olmadığından dolayı aracını satılığa çıkardığını söyleri. Ergün “Şu an hazırda bir kredi borcum var. İkinci kredi beni zora sokar, bu nedenle aracımı biraz daha düşük yazıp satıyorum” açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2018, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER