Irak'ta Kürdistan adayları tek parti hariç sözleşme imzaladı!

Irak'ta Mayıs ayında yapılacak parlamento seçimlerine Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden katılacak adaylar bugün BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un da katıldığı törende 'onur sözleşmesi' imzaladı. Uygulama bütün Irak'a yaygınlaştırılacak.

Irak'ta Kürdistan adayları tek parti hariç sözleşme imzaladı!
Irak’ta 12 Mayıs’ta yapılacak parlamento seçimlerine katılacak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde adaylar “Seçim Onuru Sözleşmesi” imzaladılar. UNAMI gözetiminde Saad Abdullah Konferans Salonu’nda seçime katılacak siyasi parti ve tarafların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen törende adaylar Seçim Onuru Sözleşmesini imzaladı. Törene bir tek Yeni Nesil listesinin temsilcisi katılmadı.


Rudaw’da yer alan habere göre
 söz konusu imza töreni, “şeffaf ve ihlallerden uzak bir seçimin gerçekleşmesi için” gerçekleştirildi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Irak Özel Temsilcisi ve Irak BM Misyonu’nun (UNAMI) direktörü Jan Kubis törende basına yaptığı bir konuşmada, “Seçim onuru sözleşmesi”ne siyasi partilerin büyük bir bölümünün katılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Bu sürecin Irak’ın tamamında uygulanacağını dile getiren Jan Kubis, “Umarım bu seçimin şeffaf ve gerginlikten uzak bir şekilde geçmesi için bir temel olur. Bu süreç aydın siyasi bir geleceğin oluşmasına vesile olacak” dedi. Bu arada, Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu bünyesi için UNAMI’ye özel bir bölüm de açılacak. Bütün listelerin temsilcilerini katılımıyla inşa edilecek söz konusu bölüm propaganda ve seçim süresini denetleyecek.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2018, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER