İran askerleri sınırda 4 çobanı gözaltına aldı, koyunlara el koydu

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Tekeli köyü kırsalında sınır ihlali gerekçesiyle 970 koyun ve oğlağa İran askerleri tarafından el konuldu. Köylüler 2'si çocuk 4 çobanın gözaltına alındığını belirtirken, çobanların serbest bırakılması ve koyunların iade edilmesi için yetkililere konuyu ilettiklerini söyledi.

İran askerleri sınırda 4 çobanı gözaltına aldı, koyunlara el koydu
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Tekeli köyü kırsalında sınır ihlali gerekçesiyle 970 koyun ve oğlağa İran askerleri tarafından el konuldu. Köylüler 2'si çocuk 4 çobanın gözaltına alındığını belirtirken, çobanların serbest bırakılması ve koyunların iade edilmesi için  yetkililere konuyu ilettiklerini söyledi.  


Olay, 3 gün önce Türkiye'nin İran ve Irak'a sınırı olan Şemdinli'nin İran sınırındaki Tekeli (Gare) köyü Tanyolu (Gelêşim) mezrası yakınlarında meydana geldi. Çobanlar Bayram (17), Habip (13) ve Reşat Süren ile Adem Demir, 970 koyun ve oğlağı İran sınırnda bulunan 508 ve 509 numaralı hudut taşları yakınlarında otlatırken, bölgeye gelen İran askerleri tarafından gözaltına alındı. Yapılan gözaltının ardından Reşit Süren, Muzaffer Demir, Şaban Süren, Numan Süren, Abdullah Demir ve diğer köylülere ait olduğu belirtilen 970 koyun ve oğlağa da elkoydu.


Tanyolu mezrası sakinleri, çobanların ve koyunların Urmiye'ye götürüldüklerini, büyük bir mağduriyet yaşadıklarını belirtti. Köylüler, çobanların serbest bırakılması ve hayvanlarını tekrar kendilerine verilmesi için yetkililere müracaatta bulunduklarını, yetkililerin başlattığı girişimlerin de sürdüğünü söyledi.


 

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2018, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER