IŞİD, Musul ve Kerkük'e saldırdı

IŞİD'in Musul ve Kerkük'te dün iki ayrı saldırı düzenlediği açıklandı. Buna göre, en az 10 kişi hayatını kaybetti.

IŞİD, Musul ve Kerkük'e saldırdı
IŞİD, Irak’ta saldırı düzenlemeyi sürdürüyor. Örgüt militanlarının dün gece Musul ve Kerkük’te iki ayrı saldırı gerçekleştirdiği, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.


SÜNNİ AŞİRET LİDERİNE ‘İNTİKAM’ SALDIRISI

Polis kaynaklarının ve yerel yetkililerin aktardığına göre, IŞİD militanları dün Musul’un güneyindeki Sünni kasabası Şirkat’ta Sünni bir aşiret liderinin evini bastı. IŞİD’e karşı savaşan Sünni milislerin de lideri olduğu belirtilen bu kişinin yanı sıra oğlu ve iki misafiri de saldırıda hayatını kaybetti. IŞİD, Şirkat kasabasındaki kontrolünü 2016’da, Irak ordusunun bölgede Sünni aşiret savaşçılarından da destek alması sonucu kaybetmişti. Güvenlik güçleri, bölgede kalan az sayıdaki militanın ara ara saldırı düzenlemeyi sürdürdüğünü belirtti.

HAMİLE KADINI DA ÖLDÜRDÜLER

IŞİD dün Kerkük’ün güneyindeki Nijana kasabasında da, hamile bir kadın dahil olmak üzere Şii Türkmen bir aileyi katletti. Örgütün bölgedeki ana yola bir kontrol noktası kurduğu, burada durdurdukları ailenin beş üyesini öldürdüğü açıklandı. Yerel polis, asker olan baba, hamile eşi, iki çocukları ve babanın erkek kardeşinin cansız bedenlerinin arabayla birlikte yakılmış halde bulunduğunu aktardı. Aynı saldırı sırasında, yoldan geçen bir arabanın sürücüsünün de öldürüldüğü belirrtildi.

Irak hükümeti Aralık 2017’de IŞİD’e karşı zafer ilan etmişti. Ancak kontrol ettikleri bölgeleri kaybettikçe dağılarak kaçan IŞİD militanlarının saldırıları sürüyor. Kerkük çevresindeki IŞİD operasyonları da sürüyor. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2018, 14:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER