Karamollaoğlu: Fırsat olursa Gül'le görüşeceğiz

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, diyaloğa açık olduklarını ve herkesle görüşeceklerini belirterek, "Sayın Abdullah Gül'le bir fırsat olduğu takdirde görüşeceğiz" dedi.

Karamollaoğlu: Fırsat olursa Gül'le görüşeceğiz
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçim açıklamasından önce düzenlediği basın toplantısıyla, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.


Konuşmasında önce Suriye’ye yönelik saldırıya değinen Karamollaoğlu, “ABD, İngiltere ve Fransa mukaddes bir gecede Suriye’yi vurdu. Hiçbir somut delile ve hukuki gerekçeye dayanmayan bu saldırıyı şiddetle telin ediyoruz” dedi.

28 Şubat davasına da değinen SP lideri, “Biz hakim ya da savcı değiliz ama bildiğimiz bir şey var, paşaya ayrı vatandaşa ayrı hukuk olmaz. Kanunların arkasından dolaşarak adalet tesis edilemez. Eğer siz bir kesime adaleti işletip, bir kesime işletmezseniz orada adalet terazisi çökmüş demektir. Adalet çökerse herkes bilsin ki devlet çöker” uyarısında bulundu.

‘OHAL AK PARTİ’NİN BEKASI İÇİN DEVAM EDİYOR’

OHAL uygulamasını eleştiren Karamollaoğlu, OHAL’in Türkiye’nin daha sağlıklı bir yapıya kavuşması için değil, AK Parti’nin bekasını sağlamak için devam ettirildiğinin altını çizdi.

Erken seçimin gündeme gelmesine şaşırmadığını söyleyen Karamollaoğlu, “Çünkü biz seçim her an gündemimizde tuttuk. Bu yüzden ilk andan itibaren yarın seçim varmış gibi çalışıyoruz. Hangi tarih olursa olsun herkes bilsin ki biz seçime hazırız.

‘TOY BİR BAKANDAN BU BEKLENİRDİ’

Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın “Mehmetçiğimiz cephede, Afrin’de savaşıyor. Şimdi bir Kurtuluş Savaşı’ndayız. Teşkilatlarımız da 2019’da bir seçim savaşına hazırlanıyor” açıklamasına tepki gösteren Karamollaoğlu, “Toy, tecrübesi hakikaten olmayan zekası fışkıran ama kendi kabuğuna sığmayan bir bakandan da ancak bu beklenirdi. Seçimleri savaş gibi görürseniz bu ülkeye huzur ve refah getiremezsiniz. Ancak kaos ve kargaşa getirirler. Partiler birbirlerinin düşmanı değil sadece rakibidirler” dedi.

Karamollaoğlu, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

‘BİRÇOK İNSANLA GÖRÜŞÜYORUZ’

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve diğer partilerle görüşmelerinin olup olmadığı sorusuna Karamollaoğlu şu yanıtı verdi: “Biz diyaloğa açığız. Herkesle görüşeceğiz. Şu anda muhalefetteki partilerle de görüşeceğiz. Sayın Abdullah Gül ile bir fırsat olduğu takdirde görüşeceğiz. Başka birçok insanla görüşüyoruz. Fikirlerini, düşüncelerini bize takdim etmek isteyenler olursa onlarla da görüşüyoruz.”

Erken seçim kararı alınmasında İYİ Parti’nin önünün kesilmesinin hedeflendiği iddiaları ile İYİ Parti ile bir görüşmelerinin olup olmadığı sorulan Karamollaoğlu, “İYİ Parti’nin önünü kesebilmek için iktidar partisi akla ve hayale sığmayacak adımlar attı. Devleti adeta İYİ Parti’nin önüne çıkardı. Ama Sayın Akşener de bu konuda mücadelesinden vazgeçmedi. Biz elbette seçime giderken bu partilerle mutlaka görüşeceğiz dedik, iktidarla da görüşürüz dedik” dedi.

Karamollaoğlu, bir gazetecinin “Bahçeli’nin başka derdi var.’ dediniz. Bu ne olabilir?” sorusu üzerine de “Bir bakıma Sayın Akşener’in ortaya çıkması onları endişelendirdi. Böyle bir endişeleri de var” yanıtını verdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2018, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER