Kerkük'te bayram sabahı IŞİD saldırısı

IŞİD, sabaha karşı 5.30'da Kerkük'ün Dubiz ilçesine saldırdı. Bir saat süren çatışmada iki peşmerge yaralandı, bazı IŞİD militanları öldürüldü.

Kerkük'te bayram sabahı IŞİD saldırısı
Irak Musul kentindeki IŞİD karşıtı operasyon sürerken, örgütün bir grup militanı bu sabaha karşı Kerkük’e saldırdı. Kerkük’ün Dubiz ilçesindeki Garaw yaylasında peşmerge mevzilerine saldıran IŞİD militanları püskürtüldü.


Erbil merkezli Rudaw gazetesinin haberine göre, sabah saat 5.30’da çıkan çatışma yaklaşık bir saat sürdü. Peşmerge yüzbaşısı Hama Rişa, çatışmada bir dizi IŞİD militanının öldürüldüğünü, iki peşmergenin hafif yaralandığını açıkladı.

IŞİD son üç yılda Kerkük’ün doğusu ve batısındaki peşmerge mevzilerine düzenli olarak saldırı düzenliyor. Ancak Musul operasyonunun hız kazanmasıyla birlikte bu saldırılar sıklaşmış durumda. Peşmerge yetkililerine göre, IŞİD’in bu vur-kaç saldırılarındaki amacı, Musul’da artan baskıyı hafifletmek. İki gün önce de Qaratapa kasabasına IŞİD bölgesinden havan topu atılması sonucu iki sivil hayatını kaybetmişti. 

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2017, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER