KESK: Emeğin haklarını, demokrasiyi ve laikliği savunmaya devam edeceğiz

KESK İstanbul Şubeler Platformu, darbe girişimi ve ardından kamuda yaşanan görevden almalar ve işten çıkarmalarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

KESK: Emeğin haklarını, demokrasiyi ve laikliği savunmaya devam edeceğiz

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından kamuda yaşanan işten çıkartmalara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan KESK İstanbul Şubeler Platformu dönem sözcüsü Fadime Kavak, darbelerin demokrasiye ve işçi haklarına verdiği zararı yakın tarihten bildiklerini belirterek, 15 Temmuz darbe girişimini kınadıklarını belirtti.

İstanbul’da şimdiye kadar KESK’e bağlı sendikalara üye 20 emekçinin görevden alındığını belirten Kavak, şunları belirtti:

“Darbelerin, demokrasiye, işçilerin emekçilerin haklarına ne kadar büyük zararlar verdiği ülke tarihinde defalarca görülmüştür.

“Demokrasiyi ve özgürlüğü hedef alan bu darbe girişimini bir kez daha lanetliyoruz.

“OHAL toplumu sindirmeye yönelik”

“AKP iktidarının darbe ile mücadele gerekçesiyle ilan ettiği OHAL, toplumu susturmaya ve herkesi sindirmeye yöneliktir.

“Temel hak ve özgürlüklerin kullanılması ortadan kaldırılıyor”

“OHAL gerekçesiyle yapılan uygulamalar, OHAL kanunun yetkilerini aşan ve fiili olarak Sıkıyönetim Kanununun düzenleneme alanına giren özellikler taşımakta, temel hak ve özgürlüklerin kullanılması neredeyse ortadan kaldırmaktadır.

“OHAL uygulamaları en fazla emekçileri vuruyor”

“Daha önceden yaşanan darbe ve OHAL’ler de olduğu gibi bu süreçte de anti-demokratik uygulamalar en fazla emekçileri vurmaktadır.

“İçerisinde bulunduğumuz süreçte sendikal hak ve özgürlükler, toplantı, gösteri ve yürüyüş hakları ortadan kaldırılmıştır.

“Binlerce emekçi, asılsız ihbar ve değerlendirmelerle kolayca terör kapsamına alınarak açığa alındı.

“Cadı avı kaygısı güçlendi”

“Cadı avı başlayacak kaygısı, KESK üyelerinin de afaki gerekçelerle açığa alınmasıyla güçlenmiştir.

“Ülkenin demokratik geleceği ancak hukukun ve adaletin, barışın ve birlikte yaşamın tesis edilmesine, laikliğin ve özgürlüklerin geliştirilmesine bağlıdır.

“Mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz”

“Bu bağlamda, Her koşulda mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Emeğin haklarını, laikliği, gerçek demokrasiyi ve barışı savunmaya devam edeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2016, 18:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER