Kılıçdaroğlu: Bu dönemin 12 Eylül'den hiçbir farkı yoktur

Kılıçdaroğlu, "Necmiye Alpay 12 Eylül'de de hapisteydi şimdi de hapiste. Bu dönemin 12 Eylül'den hiçbir farkı yoktur" dedi.

Kılıçdaroğlu: Bu dönemin 12 Eylül'den hiçbir farkı yoktur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'FETÖ' soruşturmaları kapsamında ihraç edilenlere verdiği desteğin iktidar tarafından eleştirilmesine ilişkin olarak, "'Bana neden mağdurlara sahip çıkacaksınız' diyor. Ben tabii ki mağdurlara sahip çıkacağım, zalimlere mi sahip çıkayım? Hükümet neden vardır?" diye sordu. "Ben bu ülkede özgürlük istiyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "Necmiye Alpay 12 Eylül'de de hapisteydi şimdi de hapiste. Bu dönemin 12 Eylül'den hiçbir farkı yoktur. Binali Bey'e söyledim. Bu kadar gazeteciyi akademisyeni içeri atarsanız kimse Türkiye'de darbe girişimi olduğuna inanmaz, aksine 'Türkiye'de darbeyi AKP yaptı, yüzlerce gazeteci, aydın, yazar, asker, memur içeri attı' derler" ifadesini kullandı.

CHP lideri, başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin olarak, Başbakan Binali Yıldırım'ın "Başkanlığın kapısı 15 Temmuz gecesi açılmıştır" sözlerini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Bu şehitlerimize ihanettir. Ömer Halis Demir, Halil İbrahim Yıldırım, Kazanlı Mustafa Amca, Erdoğan başkan olsun diye şehit olmadı. Darbeyi fırsat bilip, nasıl her şey bana bağlanır arayışına girdiler. Bu arayışa 1940'lı yıllarda Hitler de girmişti. Bu sevdadan vazgeç kardeşim."

Kılıçdaroğlu, iktidarın faiz politikasıyla ilgili de, "Sayın Cumhurbaşkanı da faizlerden şikâyetçi, e indirin kardeşim. Biz mi engelledik? Siz faizleri yüzde 1'e indirirseniz vallahi de billahi de destek vereceğiz. Ama abileri izin vermiyor" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2016, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER