Kılıçdaroğlu: 'Bütün annelere söyleyeyim, ben barışı getirmek için çalışacağım'

Maraş'ta konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bütün annelere söyleyeyim, ben barışı getirmek için çalışacağım. Huzur şu an Türkiye’deki en kilit kelime" dedi.

Kılıçdaroğlu: 'Bütün annelere söyleyeyim, ben barışı getirmek için çalışacağım'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Maraş’ta yapılan il başkanları toplantısında konuştu.

Cumartesi Anneleri’nin bu hafta 600. oturma eylemini gerçekleştirdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bütün annelere söyleyeyim, ben barışı getirmek için çalışacağım. Huzur şu an Türkiye’deki en kilit kelime” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan bazı başlıklar şöyle:

15 Temmuz sonrası er ve erbaşların gözaltına alınması

“Erlerin ne günahı var? Askeri sistemde erler ve erbaşlar komutanın emri altındadır.Er ve erbaşları neden tutukluyorsunuz, gidin onların komutanlarını tutuklayın. Dünyanın neresinde er ve erbaşların darbe yaptığı görülmüş?

Üniversiteleri kapatılan öğrenciler

“Kapatılan üniversitelerdeki öğrenciler mağdur oldu. Öğrencinin ne günahı var?

“Aynı şekilde askeri lise ve harp okulu öğrencilerinin de mağdur edildi.

“Suç, sadece suçluya aittir”

“Hiç kimsenin suçu ailesine, çocuklarına yüklenemez. Onlar bu suçlardan dolayı suçlanamaz. Suç sadece suçluya aittir.

“Devletin adaletle yönetilir. Adalet çok önemlidir, adalet mülkün temelidir yani devletin temelidir. Adaletin olmadığı yerde kavga olur.

“Devletin kin, öfke ve öç alma duygularıyla yönetilemez.

İl başkanlarına çağrı

“Türkiye’nin 81 ilindeki bütün mazlumlara sahip çıkacaksınız. Zulme karşı duracağız. Mazlumun da yanında olacaksınız.

Binali Yıldırım’ın “17-25 Aralık milattır” ifadeleri

“17-25 Aralık’ta bir hükümet devleti nasıl soyar onu öğrendik. Allah aşkına, hangi bakanın çocuklarının evinde para kasaları para sayma makineleri çıktı? Kimin evinde ayakkabı kutularında para çıktı? Sizin evinizde çıktı.

“İntikam alıyorlar benim yolsuzluğumu ortaya çıkardın diye. Eğer milat arıyorlarsa milat bu.

“Senin bal gibi de haberin vardı”

“Bakın arkadaşlar, 2004 Milli Güvenlik Kurulu Kararı diyor ki burada gayet açıkça Fethullah Gülen konusunu getiriyor tehlikedir diyor ve bununla ilgili önlem alın diyor. Önlem alın diyor 2004’te. Altında kimin imzası var, Recep Tayyip Erdoğan, Hilmi Özkök, Abdullah Gül, Abdüllatif Şener, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, Vecdi Gönülü, Abdülkadir Aksu, Aytaç Yalman, Özden Örnek, İbrahim Fırtına, Şener Eruygur ve Cumhurbaşkanı olarak Ahmet Necdet Sezer. Ee bunu örnek al niye bunu örnek almıyorsun. Niye illa 17-25 Aralık, eğer örnek alacaksan bunu al.

“Efendim bizim haberimiz yoktu. Senin bal gibi de haberin vardı ve kapı gibi de senin altında imzan var arkadaş. Sen imzanı da mı hatırlamıyorsun.

“Cumartesi Anneleri çocuklarının mezarını istiyor”

“Bugün Cumartesi Anneleri’nin 600. haftadır oturması. Bu anneler gidiyorlar, 600 haftadır çocuklarının resmiyle diyorlar ki biz çocuklarımızı canlı da istemiyoruz da en azından mezarını istiyorlar.

“Kahramanmaraş’tan bütün annelere sesleniyorum, iki temel derdiniz var sizin anneler. Bir, çocuğunuz işsiz; iki çocuğunuzu askere gönderiyorsunuz sağ dönecek mi bilmiyorsunuz.

“Bütün annelere söyleyeyim, ben barışı getirmek için çalışacağım. Bugün en az 1 milyon kişi huzursuz. Siz bir fabrikayı kapatırsanız oradaki işçiler huzursuz olur. Huzur şu anda Türkiye’deki en kilit kelime.”

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2016, 20:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER