Kılıçdaroğlu: İşten atılanlar ne yapacak, dağa mı çıkacak?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, OHAL kararnameleriyle 1 milyona yakın insanın mağdur edildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu işten çıkarmalarla ilgili ise, “Ne yapacak bu adamlar eline silah alıp dağa mı çıkacak?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu: İşten atılanlar ne yapacak, dağa mı çıkacak?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tokat’ta sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiği toplantıda konuştu.

Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki uygulamaları eleştirerek, OHAL kararnameleriyle 1 milyona yakın insanın mağdur edildiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi:

“OHAL’e karşıyız”

“Aramızda OHAL mağdurları var mıdır, yok mudur bilmiyorum ama onlara da seslenmek istiyorum. 15 Temmuz’da bir darbe girişimi oldu. 4 parti de karşı çıktı. Demokrasi bizim uzun yıllardan beri geliştirmeye çalıştığımız bir şey.

“Sonra dediler ki OHAL ilan edeceğiz, Sayın Cumhurbaşkanı’na dedim ki biz OHAL’e karşıyız. Yapmak istediğiniz bir şey varsa 4 parti de darbeye karşı getirin Meclis’e yapalım.

“Adalet çok önemli bir kavramdır. Hepimiz adaleti savunmalıyız. Devleti yönetenler her şeyi adalet içinde yapmalı. Bir alim der ki, “Adalet kutup yıldızı gibidir”.

“Adaletle ülkeyi yönetmeyip kinle öfkeyle ülkeyi yönetirseniz adalet mazlumları yaratırsınız. Bugün 1 milyona yakın OHAL mağduru var.

“Eline silah alıp dağa mı çıkacak?”

“Öğretmenleri sendika üyesi olduğu için atılıyorlar. Üniversite hocaları bildiri yayınladığı için atılıyorlar. Üniversiteler özgür düşüncenin olduğu yerlerdir. Adamı işinden atıyorsunuz, lojmandan atıyorsunuz, adamı cezaevine atıyorsunuz.

“Eşi ev tutmak isteyince kimse ev vermiyor. Bir de diyorlar ki bunları işten attık ve bunlar sigortalı bir işte bile çalışmayacak. Ne yapacak bu adamlar eline silah alıp dağa mı çıkacak? Türkiye Cumhuriyeti bir adalet devletidir. Sosyal devlet nedir devletin herkesin yanındadır.

“Komutan er ve erbaşlara emir vermiş bunlar da emri yerine getirmişler. Bunların ne suçu var. Yahu düne kadar sizler FETÖ’yle kolkola değil miydiniz?

“Dediler ki, ‘Ne istediniz de vermedik’ ben de sordum, ‘Ne istediler de verdiniz’ halen bu sorumun cevabını almadım. Bunları siz de sorun arkadaşlar.

“Öğrencilerin ne suçu var”

“Üniversiteleri kapattılar, peki ya öğrenciler onlar ÖSYM’nin sistemiyle yerleştirilmişler. Yahu öğrencilerin ne suçu var.

“Bir polis memurunun mektubunu aldım, işten atılmış cezaevine gönderilmiş. Dedi ki suçum şu, bir kooperatife üye oldum aidatları gönderdiğim banka dedi ki bundan sonra işletim ücreti alacağız. Sordum kooperatife dediler ki Bank Asya’yla gönderirseniz para kesmezler. Suçu Bank Asya’yla para göndermek.

“Ben bu zulme direneceğim”

“Bu zulme direneceğim. Mazlumların yanında yer alacağım. Çünkü zalimin karşısında susan dilsiz şeytandır. Ben bu zulme direneceğim. Bütün mağdurlara sonuna kadar sahip çıkacağım. Bu ülkeye huzuru getireceğim.”

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2016, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER