Kılıçdaroğlu'nun konvoy güzergahında çatışma

Artvin'e giden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konvoyu güzergahında çatışma çıktı. Çatışmada bir jandarma er hayatını kaybetti.

Kılıçdaroğlu'nun konvoy güzergahında çatışma

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars ziyareti sonrası Artvin’in Şavşat ilçesini ziyaret etti.

Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) haberine göre, Şavşat ziyareti sonrasında Ardanuç ilçesine hareket eden Kılıçdaroğlu’nun konvoyu, Yanıklı mevkiinde güvenlik gerekçesiyle Özel Harekat polisleri tarafından durduruldu.

DHA’nın haberinde, yolda barikat tespit edilmesi üzerine polislerin bölgeye ateş açtığı, ateşe karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktığı belirtildi.

Bir asker hayatını kaybetti

Açılan ilk ateşte, konvoyun güvenliğini sağlamakla görevli jandarma aracında bulunan henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 astsubay hafif, sürücü er ağır yaralandı.

Hastaneye kaldırılan 3 askerden jandarma er, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İMC TV’ye Kılıçdaroğlu’nun sağlık durumunun iyi olduğunu, Şavşat ilçesine geri döndüğünü söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da, CHP’lilerden yaralananların olmadığını ancak, yaralanan jandarmaların olduğunu söyledi.

 

Kılıçdaroğlu telefonla bağlandığı CNN Türk canlı yayınında, çatışma bölgesinden çıkarıldığını durumunun iyi olduğunu söyledi:

“Şu anda benim açımdan bir sorun yok. Çatışma bölgesinden çıkardılar. Karayolları binasındayım. Herhangi bir sorun yok. Çatışmanın olduğu bir alanda galiba olumsuz tablo yaşadık.

“Güvenlik güçleri süratle önlemlerini aldılar, bizi o alandan çıkardılar. Benim açımdan kaygı yok. Umarım güvenlik güçleri açısından da bir sorun olmaz.”

Bakan Ala: 3 yaralı var, kesin olarak PKK 

İçişleri Bakanı Efgan Ala konvoyu korumakla görevli jandarma aracına ateş açıldığını, bir jandarma erin başından vurularak ağır yaralandığını, iki astsubayın da hafif yaralandığını söyledi.

“Kesin olarak PKK, böyle bir şey olunca hemen operasyon başladı.

“Konvoyun güvenliğini sağlayan araçlara ateş açıldı, toplam üç yaralı var, aracı kullanan er başından ağır yaralı, iki astsubay da hafif yaralandı.

“Emniyet Müdürü eşliğinde Kılıçdaroğlu güvenli bölgeye götürülecek, bölgeye helikopter de gönderdik.

“Bölücü terör örgütü Karadeniz’e açılma niyetiyle faaliyetlerde bulunuyor. Bölgede jandarma ve polis özel harekat bölgede operasyon yürütüyor.

“CHP heyetine, bütün milletimize geçmiş olsun.

“Öncü araçta sadece hasar var ve o aracın içindeki askerler yaralandı, onun dışındaki araçlardan yaralanan yok.

“Saldırı anamuhalefet partisi başkanına yapıldı.”

Kurtulmuş: Saldırıyı lanetliyorum

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Kurtulmuş, şunları paylaştı:

“CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunun geçiş güzergahında meydana gelen saldırıyı lanetliyorum.

“Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, konvoyda yer alanlara ve tüm CHP’ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Erdoğan’dan telefon

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, olayla ilgili olarak Artvin Valisi Muhterem İnce’yi arayarak bilgi aldığı belirtildi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala da olayla ilgili bilgiler verdi.

Doğan Haber Ajansı, haberi, Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna saldırı düzenlendiğini, korumaların da karşılık vermesi üzerine çatışma çıktığı şeklinde abonelerine servis etmişti.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2016, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER