Kışanak: Yıldırım'ın konuşması içi boş bir konuşma

Başbakan Binali Yıldırım’ın hedef aldığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin eşbaşkanı Gültan Kışanak, Yıldırım’ın tehdit içeren sözlerini “İçi boş” diye nitelendirdi.

Kışanak: Yıldırım'ın konuşması içi boş bir konuşma

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile birlikte geldiği Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi’ni hedef gösteren Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarına tepki gösterdi.

Kışanak, Yıldırım’ın, “Diyarbakır’ın içme suyu yoktu, sizin seçtiğiniz belediye başkanı Diyarbakır’ın sorunlarıyla uğraşması gerekirken terör örgütüne lojistik destek vererek sizin kaynaklarınızı, paralarınızı terör örgütüne aktardılar. Bu paraları terör örgütüne aktaranların lime lime burunlarından getireceğiz” şeklindeki sözleri için, “İçi boş bir konuşma” dedi.

Yapılanın halk iradesine saygısızlık olduğunu vurgulayan Kışanak, “Amed halkına ‘Neden AKP’li olmuyorsunuz?’ diye soruyor. Çünkü demokrasiye inanmıyorlar. Bütün bu karalama ve yalanlar Amed halkını AKP’li yapmak içindir. Ancak Amed halkı AKP’yi iyi tanıyor. Bu saldırılar karşısında AKP’ye sadece sırtını döner” dedi.

‘Tüm hizmetleri yerine getiriyoruz’

Belediyenin halkın kurumu olduğunu söyleyen Kışanak, vermeyecekleri hiçbir hesaplarının olmadığını da söyledi.

Kuruşu kuruşuna hangi hizmete yatırım yaptıklarının herkes tarafından bilindiğini belirten Kışanak, “Belediyemiz tüm hizmetleri layıkıyla yerine getiriyor. Bir eksiklik olursa halkımıza hesap vermeye hazırız” diye konuştu.

‘Müfettişler her gün inceleme yapıyor’

Belediyenin sürekli İçişleri Bakanlığı’na bağlı müfettişler tarafından denetlendiğini aktaran Kışanak, “Bir yıldır her ay 3-5 müfettiş belediyemizde inceleme yapıyor. Bütün dosya ve ihaleleri incelediler. Bir tek yanlış bulmadılar ve bulamayacaklar. Zerre kadar bir şey bulsalar pireyi deve yaparlardı” dedi.

‘Terörize etmekten vazgeçsinler’

AK Parti’nin halka ve belediye personeline “terörist” muamelesi yapmaktan vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Kışanak, “Onlar kim ki bizi, halkı terörist olarak görüyorlar. Kayyum tartışmaları da halkın iradesinin kabul edilmemesinden kaynaklanıyor. Kayyum apaçık bir darbedir. AKP’ye darbeci dediğimizde, AKP’liler tepki gösteriyor. Halkın iradesini yok sayıp memurunu atayanlara darbeci denilir” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2016, 19:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER