KJA üyeleri Şemdinli'de açlık grevine başladı

Şemdinli KJA üyeleri Cizre’deki cenazeler ve yaralıların alınması için açlık grevine başladı.

KJA üyeleri Şemdinli'de açlık grevine başladı

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

İçişleri Bakanlığı’nda temaslarda bulunan HDP heyeti, Cizre’deki yaralılar sorunu çözülene kadar  başlattığı açlık grevine Şemdinli’den de destek geldi. KJA öncülüğünde Şemdinli’de açlık grevi başladı.

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde günlerdir bir evde mahsur kalan ve tüm girişimlere rağmen hastaneye kaldırılmayan yaralılar için İçişleri Bakanlığı’nda girişimlerde bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyeti, sorun çözülene kadar açlık grevine başlamasının ardından Şemdinli ilçesinde de Kongreya Jinan Azad (KJA) öncülüğünde süresiz dönüşümlü açlık grevi başlatıldı.

Şemdinli Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) binasında Kongreya Jinan Azad (KJA) üyeleri tarafından süresiz dönüşümlü açlık grevi başlatıldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Şemdinli KJA üyesi Pınar Yılmaz; “7 Haziran seçim sürecinden sonra AKP’nin Kürt halkına dönük katliamlarla 7 Haziran zaferini kırma çabası içerisindedir. Saray gladyosu tarafından özelde Kürt illerinde başlatılan çatışmalar 59. gününde de devam ediyor. Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’a tecrit uygulayarak barışı değil; savaşı meşrulaştırmaya çalışyorlar. Cizre ve Sur’da yaptığı katliamlarla ‘teroristin’ kim olduğunu açıkça göstermiştir. Biz KJA kadınları olarak bugünden sonra Erdoğan’a ve savaş gladyosuna savaş yaptırmayacağız. Cizre ve Sur için hergün ayakta olacağımızı bu katliamlara sessiz kalmayacağımızı bilinmesini istiyoruz” dedi.

Yılmaz açıklamasının devamında, “ AKP faşizmin özelde kadına dönük katliamları Silopi’de katledilen Seve Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar ve yine 20 gündür bir bodrum katında yaralı ve ölülerin üzerinde politika yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, kadınlardan ne kadar korktuklarını öldürerek bu korkuyu bastırmaya çalışsada biz kadınlar Seveleşip, Pakizeleşip ve Fatmalaşıp mücadelelerimize devam edeceğiz” dedi.

Cizre’de yaşanan yangın sonucu bir binada mahsur kalarak hayatını kaybeden 9 kişinin ölümü olayını da kınadıklarını kaydeden Yılmaz; “ Cizre ve Sur’da yaşanan katliamları kınıyoruz. Bu katliamlara sessiz kalmayacağız. Tüm halkımızı katliamlara karşı sessiz kalmamaları çağrısını yapıyoruz” dedi.


IMG_1402IMG_1405IMG_1408IMG_1411

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2016, 16:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER