Konsolosluktaki görüntülerin yedeği var

Suudi Konsolosluğu'nda öldürüldüğü öne sürülen Cemal Kaşıkçı soruşturmasında giz perdesi halen aralanamadı. Konuyu yakından takip eden Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, konsolosluğun sildiği belirtilen güvenlik kamerası kayıtlarının yedeği olduğunu ve ortaya çıkabileceğini söyledi. Kışlakçı, olaydan sonra konsoloslukta ve konsolos rezidansında bazı odaların apar topar boyanmasının da şüphe çekici olduğunu ifade etti.

Konsolosluktaki görüntülerin yedeği var
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’dan 12 gündür haber alınamıyor. İsim vermeden basına konuşan Türk yetkililer, Kaşıkçı’nın konsoloslukta öldürüldüğünü söylüyor. Kaşıkçı’nın yakın arkadaşlarından Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, Habertürk’ten Kübra Par’ın sorularını yanıtladı ve soruşturmadaki son bilgileri aktardı.


Gazeteci Cemal Kaşıkçı’dan 12 gündür haber alınamıyor. Geçtiğimiz hafta öldürüldüğünü, hatta vahşice öldürüldüğünü söylemiştiniz. Şu anda son bilgiler ne?

Öldürülmesi konusunda bir muğlaklık yok, bütün kanıtlar mevcut. Medyaya düşen bilgiler, yetkililerden aldığımız bilgiler, hatta Arap dünyasından aldığımız bilgiler bunu kanıtlıyor. Biz artık, “Cemal Bey öldürüldü, fakat cesedi nerede?” sorusunu sormalıyız. Bunun cevabını bulmak için uğraşıyoruz.

Nasıl kanıtlar var?

Bir kere ses kaydının olduğu yüzde 100. Bu ses kaydında da öldürüldüğüne yönelik Türkiye’nin ciddi bir kanıtı var. Biz sadece bu ses kaydının ortaya çıkarılmasını bekliyoruz. Cemal Bey’in iPhone saatini açık bıraktığı için oradan ses alındığı yönünde söylentiler var.

Ses kaydından başka kanıtlar da var mı?

Ses kaydı dışında bildiğim çok delil var: konsolosun evini boyaması, güvenlik şirketinden gelen malumatlar. Kameraların o gün çalışmadığı yönünde bir açıklama vardı. Ama o güvenlik hizmetini veren Türk şirketi, “Kamerada hiçbir zaman kesinti olmayacak” diye garanti veriyor. Şirket ayrıca, “Bizden kaynaklanması imkânsız, konsolosluktan oldu. Bunu araştırıp sebebini ortaya koyabiliriz. Hatta bizim kayıtlarımız var. Kapalı olduğunda bile orada bir şekilde yedekleniyor” diye de ekledi. Bu görüntüler çıkabilir.

Konsolosun evi mi boyanmış?

Tabii, bu olaydan iki gün sonra konsolosluk binasının içinde bazı odalar ve konsolosun evinin bir kısmı boyanmış. Buna benzer birçok delile daha ulaşıldığını biliyoruz. Şu andaki bekleme nedeninin de cesedin aranması olduğunu düşünüyorum. Çantalarla İstanbul’un bir yerine mi bırakıldığı, yoksa asitle mi eritildiği konuşuluyor. Tabii hakikat, deliller ortaya çıkarılıp ceset bulunduktan sonra ortaya çıkacak.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2018, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER