Kurtulmuş: 5 ilçede toplam 6 bin 320 bina yıkıldı

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş; Sur, Silopi, Cizre, İdil ve Yüksekova ilçelerinde yıkılan toplam bina sayısının 6 bin 320 olduğunu söyledi.

Kurtulmuş: 5 ilçede toplam 6 bin 320 bina yıkıldı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş; yasakların sürdüğü ‘abluka’ altındaki ilçelerdeki tahribat, Ermeni Soykırımı’nın Almanya Federal Parlamentosu’nda gündeme gelmesi, ‘paralel yapı’ ve Avrupa Birliği ile vize serbestisi konularında açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş’un açıklaması şöyle:

“6 bin 320 bina yıkıldı”

“Sur, Silopi, Cizre, İdil ve Yüksekova ilçelerinde yıkılan toplam bina sayısı 6 bin 320’dir. Bunları daire ölçeğinde düşünürsek yaklaşık 11 bin birimdir. Bu yapıların yıkılması ve onarımıyla ilgili süreçte öngörülen toplam maliyet ise 855 milyon lira civarındadır.

“Paralel yapıyla mücadelede yeni bir safhaya geçildi”

MGK’nın tavsiye kararıyla birlikte paralel yapı ile mücadelede yeni bir safhaya geçildiğini ifade eden Kurtulmuş, “Paralel Devlet Yapılanması ilk kez MGK toplantısında tavsiye kararı olarak, bir terör örgütü olarak nitelendirilmiş ve bundan sonraki mücadelenin ana çerçevesi de bir terör örgütüyle mücadele şekline getirilmiştir. Dolayısıyla bunun gerektirdiği her şey hem hükümet hem gerekli yargı birimleri tarafından yerine getirilecek, uygulama aksatılmadan sürdürülecektir.

Vize serbestisi

“Türkiye’nin bu ciddiyeti ve meseleye sağlam bir iradeyle yaklaşmasının hiçbir şekilde istismar edilmemesini temenni ederiz. Bir mızıkçı anlayış içerisinde Türkiye’nin vize serbestisine yaklaştığı noktalarda, bu meseleyi geri bıraktırma, bu meseleyi tehir etmek için Avrupa’dan bazı siyasetçilerin içine girmiş olduğu tavırları, davranışları anlamadığımızı, bu söz ve tavırları uygun bulmadığımızı da ifade etmek isterim.

Ermeni Soykırımı

“1915’teki olayların ne olduğu, ne şekilde cereyan ettiği, hangi saiklerle o noktalara gelindiğinin tespiti ve bu konuda söz söyleme, parlamentoların vazifesi değildir. Bu konuda hiçbir parlamentonun söyleyeceği söze hiç kimse itibar etmez. Parlamentoların vazifesi tarihi olaylar üzerinden eski defterleri karıştırıp, eski günlerdeki birtakım kirli hesapları bugün önümüze sermek değildir.

“Hakan Fidan görevden alınacak mı?” sorusuna yanıt

“MGK toplantısında böyle bir konu gündeme gelmedi. Hakan Fidan MGK’nın başından sonuna kadar toplantıdaydı. Kulislerdeki konuşmalara göre hareket edemeyiz.”

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2016, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER