Lavrov: Yalnızca Suriye'de değil tüm Ortadoğu'da kaybederiz

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ekonomik yaptırımlarla yaşamak zorunda bırakılan Suriye halkına destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Lavrov "Terörist grupların bastırılmaması hâlinde bu savaşı sadece Suriye'de kaybetmeyiz" dedi.

Lavrov: Yalnızca Suriye'de değil tüm Ortadoğu'da kaybederiz
Suriyeli mevkidaşı Velid Muallim ile Moskova'da yaptığı görüşmenin basına açık olan bölümünde konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Teröristlerin bastırılması için çabaların genişletilmesi gerekiyor, bunun bir alternatifi yok. Aksi hâlde bu savaşı yalnızca Suriye'de değil tüm Ortadoğu'da kaybetme riskini almış oluruz" dedi.

'SURİYE HALKINA DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Lavrov ayrıca, Suriye'ye yönelik 'ekonomik yaptırım devam ettirildiği ve hatta genişletildiği bu dönemde Suriye halkına destek olmaya devam edeceklerini' de kaydetti. "Partnerlerimizden bazılarının BM kararlarını çarpıttığı ve radikallere müsamaha gösterdiği bu dönemde Şam ile daha yakın koordinasyon içerisinde olmak gerekiyor" ifadelerini de kullanan Lavrov, Muallim ve İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif ile yapacağı görüşmelerde Suriye krizinin çözümüne yönelik yapıcı önerilerin geliştirilmesini umduğunu belirtti. (Sputnik)

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2016, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER