MASAK'tan döviz haberlerine inceleme

MASAK, döviz hesaplarının devlet eliyle TL'ye çevrileceği ve dolar kurunun sabitleneceği haberlerine ilişkin inceleme başlattı.

MASAK'tan döviz haberlerine inceleme
Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), döviz hesaplarına ilişkin bazı iddiaların dillendirildiği haberler üzerine harekete geçti.

Trabzon Valiliği’nin düzenlediği yemekte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu milleti diri tutmak, ayakta tutmak sadece bizim görevimiz değildir, sanayicinin de tüccarın da görevidir. Aksi takdirde B planını C planını uygulamak zorunda kalırım” dedi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Erdoğan’ın konuşmasında döviz hesaplarına el konulacağına dair bir ifade olmadığı belirtildi.

MASAK da söz konusu haberlere ilişkin inceleme başlattı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Basın Müşaviri Mehmet Ali Berber’in paylaşımında “Kişi ve özel şirketlere ait hesaplarda bulunan ’Dövizlerin devlet eliyle TLye çevrilmesi’ serbest piyasanın yapı taşlarından olan dalgalı kur sisteminden vazgeçilip ’Dolar kurunun sabitlenmesi’ gibi yalan haberyayan kişi, kuruluşlar hakkında MASAK inceleme başlattı” ifadeleri yer aldı. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2018, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER