Nuh Köklü davasında müebbet hapis cezası

Kadıköy’de kartopu oynarken bir esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü davasında sanık Serkan Azizoğlu’nun kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Nuh Köklü davasında müebbet hapis cezası

İstanbul Kadıköy’de arkadaşlarıyla kartopu oynarken, bir esnafın dükkanının camının kırılması sonucu bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü’nün davasının karar duruşması görüldü.

İstanbul Anadolu Adliyesi 5 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Serkan Azizoğlu’nun “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Karar duruşmasına tutuklu sanık Serkan Azizoğlu ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı, geçtiğimiz celse verdiği esas hakkındaki mütalaasını tekrar ettiğini ifade etti.

Eskici: İyi hal indirimi hukuk kaidelerini zedeler

Köklü ailesinin avukatlarından İbrahim Burak Eskici, “Sanığın olayın en başından itibaren artan bir şiddeti var. Bu şiddeti destekleyecek herhangi bir olay yok. Yapılan hareketin doğurduğu sonuca bakmamız gerekir. Nuh Köklü, Serkan Azizoğlu tarafından kasten öldürülmüştür. Bugün de gördüğünüz üzere sanığın başı dik, yüzü gülümser vaziyette. Takım elbise giyip kravat takması Nuh Köklü’nün ailesinin mağduriyetini gidermeyecektir. İyi hal indirimi uygularsak biz hukuk kaidelerini zedelemiş oluruz. Burada duruşmayı izleyenlerin hukuka olan güvenlerini sarsmış oluruz” diye konuştu.

Tanyıldız: Mesele kartopu değil, cam kırılma endişesi

Serkan Azizoğlu’nun avukatı Yener Tanyıldız müvekkilinin lehine yasal hükümlerin uygulanmasını istediğini söyleyerek, “Olayın siyasi bir nefretle işlendiğini söylüyorlar. Müvekkilin ilk sözü bu cam pahalıdır, kartopu atmayın. Hiçbir siyasi söylemi yok. İnsanların ekonomik durumlarına göre bazı insanlara pahalı gelebilir bu cam. Esnafın durumu kötü. Basında da siyasi nefretle olayı aksettirme var. Kar toplarının gelmesi üzerine dükkanından çıkıyor. Olayı objektif değerlendiremiyoruz. Nuh Köklü değil başka biri olsaydı, olaya bu şekilde bakmayacaktık. Müvekkil esnaf, dükkanında da bıçak var. Öldürme kastı yoktur. Kartopu meselesi değil, camın kırılma endişesi var. Basında siyasi bir baskı oluşturuluyor, olay kendi şartları içinde değerlendirilmiyor” şeklinde konuştu.

Sanık Azizoğlu: Kasti bir durum yok

Tutuklu sanık Serkan Azizoğlu ise, “Avukat bey buraya nasıl gelmemi tercih ederdi? Eşofmanla ya da başka bir şeyle mi? Mahkemeye saygımdan böyle geldim. Bıçaklama olayında ise uçarak üzerime tekme atıyor, ben yere düşünce üzerime tekme atılıyor. Bir anda ortalık karıştı. Kasti bir durum yok. Mahkeme karar vermediği halde basın karar verilmiş gibi haberler yapıyor. Ben kesinlikle suçlu değilim” diye konuştu. Son sözü sorulan Azizoğlu, “Bir diyeceğim yoktur” dedi.

Mahkeme heyeti duruşmaya kararını açıklamak üzere ara verdi.

Karar

Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Serkan Azizoğlu, “kasten adam öldürmek” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, Azizoğlu’na yardım ettiği öne sürülen Nazım Coşanar’ın “kasten öldürmeye yardım etme” suçundan beraatine karar verdi.

Savcı mütalaasında Serkan Azizoğlu için ‘kasten adam öldürmekten’ müebbet hapis, Nazım Coşanar hakkında da ‘Kasten adam öldürmeye yardım etmek’ suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2016, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER