Öcalan’dan mesaj: Devlet hazırsa bu sorunu 6 ayda çözeriz

İmralı’da PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşen kardeşi Mehmet Öcala, Öcalan’la yaptığı görüşmeye dair notları paylaştı. Mehmet Öcalan, bu ülkenin ölümleri haketmediğini ifade eden Öcalan’ın devlet hazırsa 6 ayda bu sorunu çözeriz dediğini aktardı.

Öcalan’dan mesaj: Devlet hazırsa bu sorunu 6 ayda çözeriz
PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşen kardeşi Mehmet Öcalan, açlık grevi eylemcileri ile birlikte Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Örgütü’nde basın toplantısı düzenledi.

Burada Öcalan’la yaptığı görüşmeye ilişkin bilgileri kamuoyu ile paylaşan Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan ile İmralı’da bir görüşme gerçekleştirdiklerini yineledi.

Mehmet Öcalan, İmralı’da tecrit koşullarının devam ettiğini ancak PKK lideri Öcalan’ın fiziksel olarak bir sorununun olmadığını belirtti.

Mehmet Öcalan, PKK liderinin ölümlerin yaşandığı çatışma ortamından kurtulmak için devlete sorumluluğunu yerine getirme çağrısında bulunduğunu söyledi.

Öcalan’ın “Önceki çözüm sürecini biz yok etmedik” dediğini aktaran Mehmet Öcalan, “Çözüm tek taraflı olmaz, en büyük taraf devlettir; konu ne kadar siyasiyse o kadar da hukuksaldır” dediğini de aktardı.

Öcalan’ın İmralı’da 3 arkadaşıyla görüşebildiğini aktaran Mehmet Öcalan’ın açıklaması şöyle:

“2 yıl aradan sonra İmralı’da görüşme yaptık. 1 saat yüz yüze görüştük, herkese selam ve saygılarını iletti.

“‘Kanın durması için 23 senedir çabalıyorum’ dedi. Tecrit durumu devam ediyor. Fiziksel sorun yok.

“‘Eğer devlet hazırsa 2 adamını buraya gönderir, evet, ağır bir sorun ama projelerimiz hazır ve bu sorunu 6 ayda çözeriz. Bu kör bir savaştır, belki 80 sene daha devam eder’ dedi.

“‘Devlet samimi olsaydı bu sorun çözülürdü. Günde 30 insan ölüyor, uyuyamıyorum. Bu ülke bunu hak etmiyor. Bu kör bir savaştır. Yazıktır. Ölen insanlara yazıktır. Kan gözyaşı dursun, bir an önce’ dedi.

“‘Bu çözüm tek taraflı olamıyor, en büyük taraf devlettir. Hukuk devletiyse eğer avukatları veya eski heyeti de buraya gönderebilir. Bir an önce ailelerin ve avukatların yasal hakkının teslim edilmesini bekliyoruz’ dedi.

“Sağlık durumu iyidir. ‘Bir ülkede her gün 20-30 kişi ölüyorsa bu bayram olamıyor’ dedi. Herkesin bayramını kutluyor ama ‘Ahlaki değil’ dedi.

“Demokratik kurumlara, aydınlara, demokratlara, siyasilere çağrı yaptı, insani düşünen herkesin birleşip bu sorunun çözümüne ortak olması çağrısı yaptı.

Açlık grevi sona erdi

Mehmet Öcalan’ın konuşmasının ardından Öcalan için 8 gündür açlık grevinde olan eylemciler de açlık grevi eylemini sonlandırdıklarını açıkladı.
Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2016, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER