Öztürk Yılmaz'a CHP'den tepki: Partimizi bağlamaz

CHP Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'ın, "Barzani'ye 24 saat süre verilip daha sonra gerekirse askeri operasyon yapılması" yönündeki sözlerine Diyarbakır CHP İl Başkanı Mehmet Sayın tepki gösterdiği: Sözlerinin partimizi bağladığını düşünmüyoruz.

Öztürk Yılmaz'a CHP'den tepki: Partimizi bağlamaz
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın Kürdistan referandumu hakkındaki sözleri, partinin Diyarbakır il teşkilatı ve halk tarafından tepkiyle karşılandı. Yılmaz’ın, “Hükümetin Barzani’ye, ‘Bu sevdadan vazgeç’ deyip 24 saat süre vermesi lazım. Eğer bu süre içinde geri atım atmıyor ve hâlâ hükümetten ve Türkiye’den giden sesleri ayağının altına alıp çiğniyorsa o zaman askeri, siyasi ve ekonomik tedbirler içeren bir paket hazırlanması lazım” şeklindeki açıklamasını CHP Diyarbakır İl Örgütü protesto etti.

Aralarında il başkanının da bulunduğu bir grup Diyarbakırlı CHP üyesi, referanduma destek vererek, genel başkan yardımcılarının kullandığı dili tasvip etmediklerini ifade etti. İl Örgütü, genel başkan yardımcılarının yaklaşımını eleştirerek; ‘kendisiyle bu konuda aynı fikirde olmadıklarını’ vurguladı.

Rûdaw’a konuşan CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın, Yılmaz’ın sözlerini, MHP’nin söylemlerine benzeterek, “Partimize yakışmayan sözlerdir. Partiyi bağladığını düşünmüyorum” dedi. CHP’nin Diyarbakır’daki örgütlemesinden sorumlu başkanı Şerif Doğru da referandum konusunda Erbil’i desteklediklerini ifade ederek, “referandumun insani ve meşru bir araç olduğunu” söyledi. Doğru, bu  konuda CHP’nin Kürt seçmenlerini ayrıştırıcı, tahkir edici ifadelerinden rahatsız olduklarını söyledi, “Başkan Barzani halkına, özgürlüğü isteyip istemediklerini soruyor. Bu çok insani durumdur. Referandum demokratik bir yöntemdir.”

CHP, 1 Kasım 2015 seçimlerinde Diyarbakır’dan yüzde 1,6 oranında (toplam 12 bin 335) oy almıştı.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2017, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER