Reyhanlı ve Kilis'e roket atıldı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine, 11 roket atıldı. Hatay Valiliği 1 kişinin hayatını kaybettiğini 47 kişinin yaralandığını açıkladı. Kilis'e de 4 roket atıldı. Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, kişinin yaralandığını açıkladı.

Reyhanlı ve Kilis'e roket atıldı
Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gün içerisinde 11 roket atıldı, 1 kişi hayatını kaybetti, 47 kişi de yaralandı. Kilis kent merkezine atılan roketse bir eve isabet etti. Ekrem Çetin Mahallesi’nde bulunan 2 katlı evin çatısına isabet eden roketin patlamasıyla evde ve çevrede hasar oluşurken, yaralanan olmadı.


Reyhanlı ilçesindeki 3 farklı noktaya, saat 16.00 sıralarında Afrin bölgesinden atıldığı belirtilen roketler düştü. Roketlerin düştüğü Pınarbaşı, Gültepe ve Mustafa Kemal Paşa mahallelerine polis ve ambulanslar sevk edildi.

Olayda yaralananların olduğu ve ambulanslarla hastaneye götürüldükleri öğrenildi. Roketin düştüğü mahallede park halindeki araçlar ile evler de zarar gördü.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, roketli saldırıda Suriyeli 1 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2’si ağır 32 kişinin de yaralandığını açıkladı. Şanverdi, yaralıların Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını söyledi.

Reyhanlı’ya saat 18.30 sıralarında, ilk olaydan 1.5 saat sonra 3 roket daha atıldı. Roketlerden biri, bir binanın duvarına isabet etti diğeri ise bir evin bahçesine düştü. Diğer roketin düştüğü bölge araştırılıyor. Roketlerin düştüğü bölgede güvenlik önlemi alınırken, ambulanslar sevk edildi.

HATAY VALİLİĞİ: 4 KİŞİNİN TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

Hatay Valiliği’nde yapılan açıklamada, “Afrin bölgesinden PYD/PKK tarafından atıldığı değerlendirilen; saat 15.28’de 6 adet, saat 18.40 sıralarında 5 adet olmak üzere toplam 11 adet füzenin, 9’u ilimiz Reyhanlı İlçe merkezine, 2’si ilçe dışında boş araziye düşerek infilak etmiştir” denildi.

Açıklamada, 1 Suriye vatandaşının yaşamını yitirdiği 47 kişinin yaralandığı aktarıldı. Yaralı 4 kişinin tedavilerinin devam ettiği kaydedildi.

KİLİS’E 4 ROKET ATILDI

Afrin’den atıldığı belirtilen bir roket, akşam saatlerinde Kilis kent merkezindeki bir eve isabet etti. Olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, evde ve çevrede hasar meydana geldi.

Daha sonra atılan 3 roketin Ekrem Çetin ve Barış mahallelerindeki evlere isabet ettiği belirtildi. Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, 2’si Suriyeli 7 kişinin yaralandığını açıkladı. Tekinarslan, “Hepimize geçmiş olsun. Yaralılarımızın durumu iyi” dedi. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2018, 20:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER