Rusya: S-400'ler 2019'da teslim edilecek

Rusya Başbakan Yardımcısı: ABD'ye rağmen Türkiye S-400'leri 2019'da teslim alacak.

Rusya: S-400'ler 2019'da teslim edilecek
Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisov, ‘Türkiye’nin S-400 hava savunma sisteminin tamamını 2019’da teslim alacağını’ söyledi. Borisov, “Türkiye ABD’nin tüm tehditlerine karşın bu kontrattan vazgeçmiyor. Kontratta belirlenmiş olarak yükümlülüklerimiz doğrultusunda, Türkiye, tüm sistemi zamanında, yani 2019’da teslim alacak” dedi.


Borisov, Rusya’nın ‘geleneksel ortakları’ olan ülkelerin S-400 sistemiyle ilgilendiğini belirtip buna örnek olarak NATO üyesi Türkiye’yi gösterdi. S-400 hava savunma sisteminin üreticisi olan Almaz-Antey şirketinin yerine getirmesi gereken bir dizi uzun vadeli kontrat olduğunu da söyleyen Borisov, “Sırada bekleyenler var” ifadelerini kullandı. Rus Başbakan Yardımcısı şöyle devam etti: “Bu Rus yapımı sisteme talep var. Bunu gerçekten kendimizden gurur duyarak söyleyebiliriz: bu alanda tüm dünyada lideriz. Ayrıca bu talep sadece S-400’e yönelik de değil.”

Diğer taraftan Borisov, imzaladıkları pek çok askeri araç kontratını, dolardan milli para birimlerine çevirdiklerini de söyledi. Tamamen milli para birimleri üzerinden ticarete geçilmesininse zaman gerektirdiğini belirten Borisov, Rus devlet askeri ihracat şirketi Rosoboronexport’un bu konuda ciddi çalışmaları olduğunu kaydetti. (Kaynak: Sputnik)

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2018, 21:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER