Rusya'da Afrin açıklaması: Türkiye ve Suriye ile kontak halindeyiz

Rusya'dan peş peşe Afrin operasyonu açıklamaları geldi. Lavrov, 'Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyulmalıdır' çağrısı yaptı. Lavrov, Soçi'de düzenlenecek kongreye Kürtlerin de davet edilenler arasında olduğunu açıkladı.

Rusya'da Afrin açıklaması: Türkiye ve Suriye ile kontak halindeyiz
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonuna ilişkin olarak, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi çağrısında bulunduklarını belirtti.


Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov ise,  Türkiye’nin yürüttüğü Afrin operasyonu konusunda Türkiye ve Suriye ile kontak halinde olduklarını söyledi. Peskov, ABD’nin Suriye’de provakasyon yaptığını iddia etti. Peskov, Moskova’nın operasyon hakkında önceden bilgisi olup olmadığı yönündeki soruyu ise yanıtlamaktan kaçındı.

‘KÜRTLER SURİYE ULUSAL DİYALOG KONGRESİ’NE DAVET EDİLENLER LİSTESİNDE’

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov gazetecilere yaptığı açıklamada, “Washington aktif olarak Kürtler arasında ayrılıkçı fikirleri teşvik etti, etmeyi de sürdürüyor” dedi. Lavrov açıklamasında, “ABD ya durumu anlamıyor, ya da yaptığı kesinlikle bilinçli bir provokasyon” ifadelerini kullandı.

Lavrov ayrıca Soçi kentinde 29-30 Ocak tarihlerinde yapılacak Suriye Barış Süreci Kongresi’ne Kürt yetkililerin de davet edildiğini söyledi.

Rus bakan, “Listeye Kürt temsilciler de eklendi” dedi, PYD’nin Kongre’ye katılıp katılmayacağı konusunda ise bir açıklama yapmadı.

Rusya daha önce ABD’nin tek taraflı Suriye politikalarının “Ankara’yı çileden çıkardığını” belirtmişti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan Zeytin Dalı Harekâtı öncesi Rusya’ya gitmiş, ABD ise harekatın başlamasının ardından NATO’daki müttefiki Türkiye’ye, Suriye’nin kuzeybatısındaki askeri operasyonlarını sınırlandırması ve “itidalli davranması” çağrısı yapmıştı. (BBC – Sputnik)

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2018, 19:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER