Seçilmişler Kobanê sınırına yürüyor

Kobanê direnişine destek için Suruç'ta biraraya gelen Kuzey Kürdistanlı seçilmişlerin yürüyüşü başladı.

Seçilmişler Kobanê sınırına yürüyor

Son bir haftadır saldırılarını yoğunlaştıran IŞİD’e karşı direnen Kobanê halkına, seçilmişlerden destek geldi. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, BDP ve HDP’li milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi Kobanê sınırındaki Suruç’ta biraraya geldi.

İlçe merkezinde bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Mardin Milletvekili Gülseren Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Muş Milletvekili Demir Çelik, Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, İbrahim Binici, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gultan Kışanak ve çok sayıda belediye eş başkanı ile meclis üyelerinin bulunduğu binlerce kişi, araçlar ile Kobanê sınırından paralel yoldan Birecik'in Ziyaret (Zareta Serxet) köyüne doğru yola çıktı.

Yürüyüş başlamadan önce gazetecilere kısa bir açıklama yapan Figen Yüksekdağ, Kobanê'nin çok acımasız ve karanlık bir ablukayla karşı karşıya olduğunu belirtti. Yüksekdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler de bugün onlara destek vermek amacıyla buradayız. Bu sınırlar bugüne kadar gerici çete güçleri tarafından bir anlam ifade etmedi. Sınırlardan rahatlıkla gelip geçtiler, silahlar taşındı. Çetelerin yaralıları tedavi edildi. Çok rahatlıkla lojistik üs olarak bu topraklara da sınırın ötesine de rahatlıkla gelip- gitme olanağına sahip oldular. Bu olanak doğrudan Türkiye devleti ve AKP hükümeti tarafından bu çetelere tanındı ve verildi. Ancak aynı sınırlardan halklar geçemiyor. Her şeyden önce Türk devletinin bu tutumunu, savaşa ve katliama destek veren katliamın önünü açan, sivil halka dönük, bu insanlık suçuna imza atan tavrını derhal değiştirmesini istiyoruz. Eğer bu sınırlar, egemen güçler tarafından savaşı savunanlar tarafından her gün kevgire çevrilebiliyorsa, halklara da asla bu sınırlar engel haline getirilmemesi gerekiyor. Edindiğimiz bilgiye göre; bu süreç içerisinde Türkiye sınırını birçok noktadan kullanıyorlar. İki gün önce aldığımız bilgiye göre Hatay'a yaralıların gidişi- gelişi oldu. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi'ne yaralı IŞİD çetelerinin geldiği, tedavilerinin yapıldığı ve halen bunun devam ettiği bize gelen bilgiler arasında."

Ziyaret köyüne yaklaşık bir kilometre kala araçlarından inen binlerce kişi "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwadane YPG", "Bijî berxwadana Rojava" sloganlarıyla yürüyüşe geçti.

Yürüyüş ardından seçilmişler IŞİD’in saldırdığı Ziyaret köyü karşısında çadır kuracak.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER