Şemdinli Aktütün'de 20 Kadına Mesleki Eğitim Verilecek

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Konur Köyü'nde bulunan 'Aktütün Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği' tarafından hazırlanan 'Kadın İstihdamı Projesi', 2014 yılı gençlik projelerini programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklendi.

Şemdinli Aktütün'de 20 Kadına Mesleki Eğitim Verilecek
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli İlçesi'ne bağlı Konur Köyü'nde bulunan 'Aktütün Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği' tarafından hazırlanan 'Kadın İstihdamı Projesi', 2014 yılı gençlik projelerini programı kapsamında Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından desteklendi. Proje kapsamında 18-29 yaş arasındaki 20 işsiz ve yoksul kadına, çeşitli konularda eğitim verilecek.

Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırında bulunan ve yıllarca çatışmalarla gündeme gelen Konur Köyü'ne bağlı Aktütün Mezrası'nda kurulan Aktütün Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin 20 kadın için hazırladığı proje 40 bin TL'yle desteklendi.

İşsiz ve yoksul kadınların meslek edinmeleri, aile ekonomisene katkı sunmaları, sosyal hayata katılım ve çocuk sağlığı konularında bilinç düzeyini artırılması amacıyla hazırlanan ve Gençlik, Spor Bakanlığı tarafından desteklenen 'Kadın İstihdamı Projesi' kapsamında 7 ay boyunca 18-29 yaş arasındaki 10 kadına anne çocuk sağlığı eğitimi ve kilim dokumacılığı, 10 kadına da el sanatları ile dikiş nakış kursu ve anne çocuk sağlığı eğitimi verilecek.

 Projeden Beklenen Sonuçlar:

* Şemdinli Aktütün Köyünde ikamet eden 18-29 yaş aralığındaki 20 işsiz ve yoksul kadınına bir mesleki beceri kazandırılması.

* 20 Kadınların aile ekonomilerine katkı sağlamalarına olanak sağlamak.

* Aktütün’deki kadınların sosyal ve ekonomik hayata daha fazla katılımlarını sağlamak.

* Aktütün’deki kadınlara kadın ve çocuk sağlığı eğitimi vererek, daha bilinçli hale gelmelerine katkı sağlamak.

* Aktütün’de kadın hakları bilincini oluşturmak, aile içi iletişimi geliştirmek, kadına özgüven kazandırmak ve kadının sosyalleşmesini sağlamak.

Kurslar sonunda ise kadınlara sertifika verileceği belirtildi.
Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2014, 14:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
n.güneş
n.güneş - 9 yıl Önce

Can can ellerinize sağlık emeğinizin karşlığını alırsınız inşallah.. proje güzel...

Beraat Atay
Beraat Atay - 9 yıl Önce

Çok güzel bir eğitim, devamı gelmesi dileği ile inşallah

Tunç Tunç
Tunç Tunç - 9 yıl Önce

Bence çok güzel bir şey yapıyorsunuz hem kadınların da bi işi alacak

Tunç Tunç
Tunç Tunç - 9 yıl Önce

Bence çok güzel ellerinize sağlık proje çok güzel

SIRADAKİ HABER