Şemdinli Derecik Beldesi'ne Yeni Elektrik Hattı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Beldesi, yeni elektrik hattına kavuştu.

Şemdinli Derecik Beldesi'ne Yeni Elektrik Hattı
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Kış aylarında sık sık enerji kesintilerinin yaşandığı Hakkari'nin Irak sınırındaki Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Beldesindeki eski enerji nakil hattı yerine, geçen yıl çalışmalarına başlanan ve 10 milyon TL'ye mal olan 28 kilometrelik yeni enerji nakil hattı tamamlandı. Vedaş yetkililerinin katıldığı törenle hizmet vermeye başlanan yeni enerji nakil hattı üzerinden, beldeye enerji verilmeye başlandı.

Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Beldesi'nde 2017 yatırım programı kapsamında ihale edilerek çalışmalarına başlanan ve 10 milyon TL'ye mal olan 2x477 MCM enerji nakil hattı tamamlandı. Açılışa, Vedaş Şirket Müdürü Emrullah Okuducu, Vebsaş Şirket Müdürü Murat Taş, Yatırım Grup Müdürü Orhan Güntepe, Vedaş Hakkari il Müdürü İsmail Özdemir, Şemdinli Vedaş İşletme Şefi Süleyman Kurt katıldı.Açılışı yapılan enerji nakil hattından, Derecik Beldesi ve bağlı grup köylere enerji verilmeye başlandı.

Vedaş  Şirket Müdürü Emrullah Okuducu,uzun süredir Derecik Beldesi'nde enerji sıkıntısı yaşandığını, bu nedenle bölgeye yeni bir hat çekildiğini söyledi.

Okuducu," Derecik Beldemizde yaşayan vatandaşların, muhtarların yoğun talepleri oldu. Geçen yıl da 15 – 20 gün enerji veremediğimiz günler oldu. 30 yıllık hattımızı geçen sene yenileme kararı aldık. Projesini yaptık, şirketimiz bunu öncelikli işler arasına aldı. Buradan itibaren 28 kilometrelik yeni bir hat tesis edildi. Garvanizli, civatalı, örme direkli yeni bir 28 kilometrelik 477 dediğimiz hat iletkenliği hattını çektik. Bu hattımızda, 177 direğimiz mevcut. İnşallah bu hattımız ile beraber Derecik beldemizde enerji sorunu yaşanmayacak. Bu da halkımızda önemli bir memnuniyete neden olacaktır. Bu anlamda başta Derecik Beldesi ve köyler olmak üzere, tüm Şemdinli halkına hayırlı olmasını diliyoruz. Bunun şirketimize maliyeti 10 milyon TL." dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2018, 19:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER