Şemdinli'de Bal İşleme ve Paketleme Tesisi basına tanıtıldı

Hakkarinin Şemdinli ilçesinde Kırsal Kalkınma Yatırımların Desteklenmesi Projesi kapsamında tamamlanan Bal İşleme ve Paketleme Tesisi basına tanıtıldı.

Şemdinli'de Bal İşleme ve Paketleme Tesisi basına tanıtıldı
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER


Şemdinli ilçe merkezinden 3 km uzaklıkta bulunan Günyazı (Qelaşk) köyünde 740 metre kare üzerine kurulan Bal İşleme ve Paketleme Tesisi basına tanıtıldı. Günde 4 ton bal işleme ve paketleme kapasitesine sahip olan projede 20 kişi istihdam edilecek. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından proje tutarının yüzde 50’si hibe desteği verildiği belirtilirken, yüzde 50’si ise proje sahibince karşılandığı belirtildi.

Proje tanıtımında kısa bir açıklamada bulunan Bal İşleme ve Paketleme Tesisi sahibi Necip Aksoy, tesisin 14 ayda tamamlandığını belirterek, “projemizi hazırladık ve sunduk. Projemiz kabul edildi ve bizlerde işe koyulduk. Kısa süre içinde tamamlayacağımız bu hizmetimizle Şemdinli ilçesinde insanlarımıza iş imkanı sağlayacağımız için mutluyuz. Günde 2.5 ile 3 ton arasında tesisimizin bir kapasitesi var. Bunda bal üreticimiz bilinçlendirilmesi çok önemli bir etken. Bal işleme ve paketlemede artık her şey kayıt altında olacak. Balın üretildiği yer ve kim tarafından üretildiği artık kayıt altına alınacak. Bal işleme, paketleme tesisi ve idari binamızın çevre düzenlemesi ve yeşillik alanları yapılması ile böyle güzel bir tesisimiz kısa süre içinde süre için de üretime geçmek için çaba sarf ediyoruz. Projemiz % 50 hibe kapsamlıdır. Bizlere bu imkanları veren ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

IMG_6270

IMG_6272

IMG_6273

IMG_6277

IMG_6280

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2016, 11:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali yalçln
Ali yalçln - 8 yıl Önce

Şemdinli miz için hayırlı olsun Allah yardımcınız olsun

mehdi sever
mehdi sever - 8 yıl Önce

Şemdinli için güzel bir proje hayırlı olsun

SIRADAKİ HABER