Şemdinli'de işkence iddiası: Barolar bölgeye geliyor

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Yufkalı köyü Binahare Mezrası yakınlarında koyunlarını meraya götüren Nasır Taş ile Ramazan Aktaş adlı çobanların askerlerce dövüldüğü iddiası araştırılıyor.

 Şemdinli'de işkence iddiası: Barolar bölgeye geliyor
Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Yufkalı köyü Binahare Mezrası yakınlarında koyunlarını meraya götüren Nasır Taş ile Ramazan Aktaş adlı çobanların askerlece dövüldüğü iddiaları gündeme geldi. İki köylünün olay yerine gelen akrabaları tarafından Şemdinli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı Aktaş’ın ilk tedavisinin ardından taburcu edildiği, Taş’ın ise hastanede müşahade altında tutulduğu belirtildi.
Cumhuriyet gazetesineze konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, olayla ilgili jandarma tarafından soruşturma başlatıldığını belirterek, Diyarbakır ve hakkari Barosu’nun yarın köyde inceleme yapacağını açıkladı. Özmen, “ Hadiseye ilişkin yarın (bugün) Şemdinli’ye giderek ailelerle görüşeceğiz. Olayın ayrıntıları ve soruşturmanın seyrine ilişkin Diyarbakır Barosu ve hakkari Barosu olarak bilgi alacağız. Jandarmada tahkikak evrakı olduğu yönünde bilgi aldık ama henüz içeriğine ilişkin bilgi sahibi değiliz. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS), Anayasa ve Türkiye’nin taraf olduğu hukuki sözleşmelerde işkence yasağı var. Hem işkencenin önlenmesi için adli ve idari terbirlerin alınması hem de işkence vakalarıyla ilgili faillerin yargı önüne çıkarılarak işkence vakalarının önlenmesi yükümlülüktür” dedi.

Hakkari Barosu’ndan yapılan yazılı açıklamada ise, "Baromuz avukatları olayı öğrenir öğrenmez olayın takipçisi olmuşlardır. İşkence gördüklerini belirten vatandaşlarla ve aileleriyle görüşmek suretiyle hukuki yardımda bulunmuşlardır. hakkari Valiliği ile yapılan görüşmede, olayın üzerinde hassasiyetle durulduğu ifade edilmiştir. aüsal mevzuat ve uluslararası sözleşmelerin ilgili maddeleri karşısında yetkili mercileri göreve davet ediyoruz. Hakkâri Barosu olarak, olayın sonuna kadar takipçisi olacağız” denildi. / CUMHURİYET

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2018, 21:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER