Şemdinli'de KOSGEB desteği ile iş sahibi oldu

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni başarıyla tamamlayan girişimci kadınlardan Selda Öveç Kılıç, kendi işini kurdu.

Şemdinli'de KOSGEB desteği ile iş sahibi oldu
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni başarıyla tamamlayan girişimci kadınlardan Selda Öveç Kılıç, kendi işini kurdu. 

Şemdinli İlçesi'nde, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) düzenlediği KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni başarıyla tamamlayan girişimciler 50 bin liralık hibe desteğini almaya hak kazandı. KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni başarıyla tamamlayan girişimci kadınlardan Selda Öveç Kılıç, 50 bin liralık hibe 20 bin liralıkta kredi kullanarak 'Mavilim' adını verdiği giyim mağazasını açtı. Mağazada kadınlara yönelik birçok üründe satışa sunulacak. 

Açılış kurdelesini kesen Şemdinli Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammet Fuat Türkman, "Genç kadın girişimcimiz güzel bir yola başvurdu. Kendisine güvenerek bir işyeri açtı. Kendisini tebrik ediyorum ve hayırlı kazançlar diliyorum. Her genç kendi işini kurmak için emek verir, proje üretirse devlet de destek olur" dedi.

İş yeri sahibi Selda Öveç Kılıç ise, kendi işinin patronu olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Kılıç, "Şemdinli'de kadın giyimde öncü olmak istiyoruz. Kaliteli giyimin adresi olacağız. KOSGEB'e başvurduk ve destek aldık. Şemdinli'ye yeni bir soluk getirmek istiyoruz" diye konuştu. 

İş yeri sahibi Selda Öveç Kılıç son olarak, "Hakkari KOSGEB İl Müdürlüğü'ne, KOSGEB uzmanı Ziya Ökdemir ve Hak Danışmanlık ve Organizasyonu'na teşekkür ediyorum" dedi. 

Mağazanın açılışına Şemdinli Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, Şemdinli Esnaf Sanatkarlar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muharrem Tekin, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, ilçe esnafı ve çok sayıda davetli katıldı. 

Açılış sonrası davetlilere ikram da bulunuldu.



Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2017, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER